Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels


Het Netwerk tegen Armoede betreurt dat ht armoedebeleid andermaal ondergesneeuwd wordt door dicussies over cijfers nadat minister Homans probeerde aan te tonen dat zowel de globale als de kinderarmoede sterk zouden dalen in Vlaanderen. Op het terrein stellen wij in ieder geval geen kentering vast bij de gezinnen die wij bereiken. Hoge energiefacturen, een groot tekort aan betaalbare kwaliteitsvolle woningen en inkomens die nog altijd ver onder de armoedegrens liggen. Mensen in armoede krijgen het jaar na jaar moeilijker. Dat wordt bovendien bevestigd door de cijfers over het sterk stijgende aantal mensen dat een beroep moet doen op steun van het Ocmw.

 

Daarom vragen wij om het beleid echt grondig bij te sturen. Voor 1 april moet de Vlaamse regering een bijgestuurd Vlaams Actieplan Armoedebestrijding goedkeuren. Wij vragen om dit grondig te doen op basis van recente cijfers en ervaringskennis van mensen in armoede. Vanuit het Netwerk tegen Armoede gaan we alvast de nodige voorstellen vanuit mensen in armoede overmaken.

 

Lees het artikel in De Morgen over de armoedecijfers in Vlaanderen.

Lees het artikel in De Morgen over het stijgende aantal leefloners.

 

Bron: http://www.netwerktegenarmoede.be/nieuws/netwerk-tegen-armoede-vraagt-grondige-bijsturing-armoedebeleid-op-basis-van-evaluatie-vapa