MakePeaceGreatAgain affiche

                                 Meer info

20180616 Stop Nato

lniakniojamlfgok

MF2018 aff A2 FR HR-page-001

MF2018 aff A2 NL HR-page-001

Logo Coord Blokkade kl

                                    Meer Info

Affiche C50

TTIP CETA

Meer info

flyer voorkant

Meer info

Delen van artikels

Waarom ondersteunen?

 

* Omdat een manifestatie is een zeer belangrijke manier is om deze slechte regering, het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) en Engie Electrabel onder druk te zetten. De parlementaire activiteit, de juridische procedures, het lobbyen en de prikacties zullen niet volstaan.


* Omdat ons verzamelen op één plaats en één moment van alle antinucleairen van goede wil uit alle achtergronden, ons toelaat uit het isolement te komen waarin Engie, de regering die hen goedgezind is en hun propaganda-instrument, het Nucleair Forum, proberen ons op te sluiten.


* Omdat we belangrijke punten scoren. Het FANC kan niet meer alles toelaten aan Engie / Electrabel. Hoewel de beschadigde reactoren Doel 3 en Tihange 2 nog altijd actief kunnen blijven, moest het FANC meerdere malen tussenbeide komen om Engie / Electrabel te dwingen minder belangrijke inbreuken op de veiligheid van de reactoren te corrigeren.


* De tijdelijke sluiting van Tihange 1 is een tijdelijke overwinning voor onze beweging. Zonder onze inzet zouden de economische belangen van enkele Engie aandeelhouders nog steeds de veiligheid overtroeven van de 5 miljoen mensen die wonen of werken in de buurt van de centrale. Elke dag zonder Tihange 1 is een dag minder onzekerheid voor ons, en een verlies van € 1 miljoen winst (EBITDA) voor Engie / Electrabel.


* Deskundigen van Engie / Electrabel vermenigvuldigen sinds 7 september '16 tests en berekeningen die moeten bewijzen dat een wonder is geschied. De aanaarding waarop Tihange 1 gebouwd werd, gedestabiliseerd door de verkeerde injectie van 720 ton beton, is vandaag stabiel genoeg geworden om de uitbating te hervatten. Het FANC en Jambon zullen toegeven, tenzij wij "NEE" zeggen.


* Voor de definitieve sluiting van Tihange 1 en 2 en reactor Doel 1, Doel 2 en 3, moeten we de druk op straat bewaren, in het Parlement en de rechtbanken.

 

Hoe kan je steunen?

 

Voor de betoging op zondag 23 april om 14 uur vanaf het station van Luik (Liège-Guillemins)


* Door positief te reageren op dit bericht, duidelijk aangeven welke organisatie je vertegenwoordigt en wat het adres is van uw eventuele website.


* Door het overschrijven van een bedrag tussen de € 10 en € 100 op de rekening van Nucléaire Stop Kernenergie: BE80 5230 8041 3277; BIC TRIOBEBB; mededeling : "demo steun"


* Door naar ons evenement te komen in familie, met vrienden en vriendinnen met je bord, je vlag, je antinucleaire boodschap.


* Muzikaal entertainment en snacks op de site.


* Het evenement heeft al de steun gekregen van: ECOLO-provincie Luik, Luikse Federatie Communistische Partij, , de Partij van de Arbeid, SAP-Luik, 11-maartbeweging (Antwerpen),
3-Roseninitiativ (DE)...

 

Voor de mensenketting van 25 juni:


* Blokkeer nu al de datum!
* Informeer je op https://www.chain-reaction-tihange.eu/nl/