Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

"De beslissing van Amerikaans president Trump om de VS terug te trekken uit het klimaatakkoord van Parijs is een onvergeeflijke aanslag op de aarde en al haar bewoners", zegt Mathias Bienstman, beleidscoördinator bij Bond Beter Leefmilieu.

"Europa, China en de andere landen die het klimaatakkoord tekenden, moeten staalhard reageren door Trump diplomatiek te isoleren en sancties te overwegen. De EU-China-top is daartoe een eerste, belangrijke aanzet."

"De VS nemen als tweede grootste vervuiler ter wereld hun verantwoordelijkheid niet voor hun uitstoot van broeikasgassen. De klimaatverandering treft nu al de meest waardevolle ecosystemen zoals de koraalriffen en kwetsbare eilandstaten. Dat terwijl klimaatoplossingen zoals hernieuwbare energie snel doorbreken en een zegen zijn voor de economie en de werkgelegenheid."

Perscontact:

• Mathias Bienstman, beleidscoördinator Bond Beter Leefmilieu, 0499/77 68 06

Over Bond Beter Leefmilieu:

Bond Beter Leefmilieu verenigt en vertegenwoordigt natuur- en milieuverenigingen en versterkt de stem van alle milieubewuste koplopers in Vlaanderen. Samen met hen initiëren en stimuleren we de transitie naar een duurzame samenleving met een volledig hernieuwbare, circulaire economie. En we maken dit concreet door met burgers, bedrijven en overheden aan haalbare en innovatieve oplossingen te werken.

www.bondbeterleefmilieu.be