Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Zware beroepen
ACOD temptert het enthousiasme van de minister van Pensioenen

 

Tijdens de vergadering van de Nationale Pensioencommissie voor de 'Openbare Sector' werd een inentienota voorgelegd die volgens de vertegenwoordiger van vicepremier Jan Jambon een initiatief was van de Minister van de Pensioenen – en dus niet gedragen door de hele regering Michel.

 

Deze nota zet enkele grote lijnen uit van de hervorming van de zware beroepen in de openbare sector. Dat er daardoor een akkoord zou bestaan voor de openbare sector is echter voorbarig. De ACOD herinnert er immers aan dat enkel in de officiële onderhandelingsorganen een akkoord kan worden afgesloten. Wat betreft de ACOD is er dus hoegenaamd geen sprake van een akkoord.

 

De ACOD eist sinds maanden officiële documenten van de regering om zo met volledige kennis van zaken de onderhandelingen aan te vatten.

 

Tot nu toe zijn er enkele punten uitgeklaard, maar er werd niet de minste oplossing voorgesteld voor de contractuelen van de openbare sector en er is geen lijst van zware beroepen. Evenmin hebben we zicht op de gevolgen van de pensioenplannen van de regering Michel voor het personeel. Welke overgangsmaatregelen zullen er zijn? Wat wordt in aanmerking genomen voor de berekening van het pensioen in het kader van zware beroepen?

 

Voor de ACOD bestaat er geen enkele duidelijkheid, behalve dan dat alles nog uitgeschreven moeten worden. We herhalen onze vraag om meer informatie en wachten geduldig de teksten van de overheid af. Aan onze leden vragen we dit dossier op de voet te blijven volgen. Zoals de pensioenhervorming nu voorligt, kunnen we niet vragen aan het personeel van de openbare sector die te aanvaarden.