Logo Coord Blokkade kl

                                    Meer Info

Affiche C50

TTIP CETA

Meer info

flyer voorkant

Meer info

Delen van artikels

Niettegenstaande het slecht weer stapten op dinsdag 13 december ongeveer 2.500 overwegend jonge manifestanten door de Brusselse Wetstraat om van Europa een menselijk onthaal van vluchtelingen en migranten te eisen.


Talrijke, hoofdzakelijk franstalige, organisaties hadden voor deze actie opgeroepen. Ecolo, PS, PTB waren ook behoorlijk vertegenwoordigd naast grote groepen van Amnesty en CNCD en kleinere delegaties van Oxfam, la Ligue des Droits de l'Homme. Van Vlaamse kant zagen wij een groepje van Hart boven Hard. LEF-FGE was erbij om onze solidariteit te betuigen en een reeks foto's te maken (zie link hieronder)


Merkwaardig: wij zagen geen spandoeken of andere kentekens van Vluchtelingenwerk Vlaanderen, noch van de franstalige tegenhanger CIRE.


In de betoging werd een lang spandoek meegedragen met de (gekende) namen van de vele duizenden vluchtelingen die in de Middellandse Zee verdronken zijn.


De actievoerders stapten van de kleine ring naar Schuman waar zij een sit – in hielden tussen de gebouwen de Europese Commissie en van de Raad.


De weerklank van deze belangrijke betoging was in de Vlaamse media nul. In het journaal van 19u30 op de Rtbf was er een degelijk verslag (zie link hieronder).


Beelden
Onze foto's
https://photos.app.goo.gl/SYf07pe1RAm5YkZk1


Rtbf journaal

https://www.rtbf.be/auvio/detail_jt-19h30?id=2288911