Debat Eeklo

20181201 Affiche

                             Meer info...

20181025 Klimaat

Information                Meer info...

HbH TinaTamara Facebook C 002clean

                                   Meer info

Logo Coord Blokkade kl

                                    Meer Info

Affiche C50

TTIP CETA

Meer info

flyer voorkant

Meer info

Delen van artikels

De federale politie op de luchthaven van Zaventem kampt met een personeels- en middelentekort. De komende zomermaanden dreigt het tekort op te lopen naar 85 personeelsleden. Herhaaldelijk werd gevraagd dit tekort aan te vullen, maar om budgettaire redenen werd dit geweigerd.

 

Het aantal passagiers en vluchten op de luchthaven van Zaventem blijft stijgen, zo laat luchthavenuitbater BAC weten. Het aantal voorziene politieambtenaren stijgt helaas niet mee. Bovendien is het takenpakket van de politie sterk uitgebreid en zal het nog verder toenemen in de toekomst. Daardoor is de werkdruk flink toegenomen, wat de goede werking van de politie in het gedrang brengt.
Ook wat betreft middelen en infrastructuur loopt het fout. Er is herhaaldelijk gevraagd om één centraal gebouw voor het politiepersoneel te voorzien. BAC weigert de nodige ruimte te voorzien. Momenteel zit het politiepersoneel dan ook verspreid over de hele luchthaven. Voorts zijn er ook onvoldoende cellencomplexen, zijn de voertuigen dringend aan vervanging toe en werken de nieuwe e-gates niet naar behoren. Dit laatste is beslist geen overbodige luxe wanneer men de doorstroom en verwerking van passagiers vlot en veilig wil laten verlopen.

 

De ACOD steunt de politieleiding en personeel op de luchthaven. Ze verrichten in moeilijke omstandigheden uitstekend werk. Tegelijk trekken we aan de alarmbel. Deze toestand is niet langer houdbaar. Volgens de ACOD is de besparingsdrang van de regering Michel de oorzaak van de huidige veiligheidsproblemen op de luchthaven. Indien het politiepersoneel op de luchthaven beslist actie te voeren, zullen we hen daarin ondersteunen.

 

Diederich Poisket

vast afgevaardigde ACOD Politie Vlaams-Brabant & Limburg