190208 LEF KlimaatDefFRA                           Lire plus...

190208 LEF KlimaatDefNED                                 Meer info


Zij hadden hun redenen

Tract manif 2 april NL                         Meer info

190115 NoTTIP Actie Geen CETA vlees FlyerCORRECTIE
                             Meer info...

tract manif 2 avril fr                           Plus d'infos

Delen van artikels

Het is niet ondenkbaar dat door de veranderingen die minister van Justitie Koen Geens wil doorvoeren in het statuut van het gevangenispersoneel weldra dossiers van zware criminelen, terreurverdachten of terroristen zullen worden beheerd door personeel dat op tijdelijke basis in een gevangenis werkt. Gezien het beleid van de regering Michel I zou het niet denkbeeldig zijn dat het om een uitzendkracht van bijvoorbeeld Adecco zou kunnen gaan.

Als gevolg van de besparingspolitiek van de laatste jaren kennen onder andere de psychosociale diensten een personeelstekort van 12 procent. Je zou haast beginnen denken dat het een bewuste politiek is om dit soort taken in de toekomst in handen te stoppen van interimkantoren en die keuze dan te kunnen verdedigen met ‘personeelsgebrek’ als argument.

De ACOD betwijfelt ten stelligste of de burger zit te wachten op tijdelijke werkkrachten om te bepalen of gevangenen met een zwaar crimineel verleden terug naar de samenleving kunnen zonder risico op herhaling van de feiten.

Als dit de manier is waarop minister Geens denkt oplossingen te kunnen bieden aan de problemen met risicovolle gedetineerden in de gevangenissen, dan past de ACOD daarvoor. Wij dachten dat de veiligheid van de burger voor deze regering een topprioriteit was?

 

Voor de ACOD zijn alle personeelsleden die in een gevangenis werken, mensen met een gezagsfunctie. Stellen dat dit enkel de personeelsleden in de bewaking zijn, getuigt van een gebrek aan inzicht in en respect voor de job van al de mensen in essentiële omkaderende functies.

De ACOD vraagt respect voor het penitentiair personeel en voor het belang dat dit gespecialiseerd en beëdigd personeel heeft in zijn delicate werkomgeving.

Gino Hoppe

algemeen secretaris ACOD AMiO

Logo DWM

LEF/FGE - Videotheek


facebook-logo

3percent-300x165

201707 LEF TrojanTreaty

logo AdC

                                    Meer Info

Affiche C50

TTIP CETA

Meer info

flyer voorkant