Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Politie en Brandweer
Afschaffing van het ziektekrediet maakt personeel en vakbonden zeer boos

 

De voltallige regering is akkoord om tegen 1 januari 2019 het huidige systeem van ziektekredietdagen af te schaffen voor verschillende overheidsdiensten, ook voor politie en brandweer. ACOD LRB gaat daar niet mee akkoord en roept daarop op tot actie.

 

De federale regering zal met een voorstel naar de onderhandelingstafel komen, maar minister Jambon liet al verstaan dat hij geen initiatief zal nemen om voor politie of brandweer een uitzondering te vragen - dit tegen zijn eigen eerdere beloftes in. Nadat we slechts na aandringen te horen kregen dat ook politie en brandweer onder de maatregel vallen, moeten we nu vaststellen dat deze minister van Binnenlandse zaken en veiligheid ons niet zal helpen. Dat voelt als een mes in de rug.

 

Het is vooral een teleurstelling omdat deze zogezegde voordelen er kwamen na talloze gederfde opslagen, het nooit toekennen van een 13de maand en talloze andere afwijzingen van onze eisencahiers.

 

We hoeven van minister Jambon dan ook niet meer te horen hoe goed we het doen, want zijn zogezegde steun lijkt op dit moment niet meer dan een bittere schijnvertoning. Want na alles wat ons al afgenomen en nog afgenomen zal worden, krijgen we nu de boodschap dat er voor ons geen uitzondering gemaakt kan worden.

 

Dat onze mensen dagelijks naar gevaarlijke situaties gaan waar anderen zo snel mogelijk weg willen, dat velen van ons na jaren blootstelling aan geweld, onregelmatige prestaties, overuren, personeelstekort en talloze hervormingen ziek worden, dat wordt allemaal van tafel geveegd alsof het politie- en brandweerpersoneel plantrekkers zijn die het systeem misbruiken.

 

Het personeel en de vakbonden zijn boos, meneer de minister, zeer boos! En daarin staat de ACOD niet alleen. Wij zullen met de andere vakbonden die bereid zijn om actie te voeren samenzitten om te kijken hoe we druk kunnen uitoefenen opdat de regering haar akkoord alsnog ongedaan zal maken. En geloof ons, we zullen ervoor gaan!