GF debatten 2019
                                  Meer info

Def affiche 2019 1
                                Meer info

construction didentites multiples petit

190208 LEF KlimaatDefFRA                           Lire plus...

190208 LEF KlimaatDefNED                                 Meer info


Zij hadden hun redenen

Delen van artikels

Mustapha Awad, Belg van Palestijnse afkomst wou deze zomer Palestina bezoeken. Op 19 juli werd hij gearresteerd door de Israëlische autoriteiten bij de Jordaans-Palestijnse grens. Tijdens zijn ondervragingen werd hij gemarteld. Hij zit meer dan 100 dagen in een gevangenis in Israël. De beschuldiging: terrorisme.


Het hangt het maar vanaf wat je terrrorisme noemt. Ter herinnering: tijdens WO II noemde de Duitse bezetter de belgische weerstanders (ook de niet gewapende) om


Waaruit bestaat het "terrorisme" van Mustapha ? Hij is actief in de solidariteitsbeweging met de Palestijnen en mede-oprichter van een Palestijnse volksdansgroep die o.a. optreedt bij Palestijnse solidariteitsmanifestaties in België. Voor het overige is hij arbeider in een automontagebedrijf.


De vrienden van Mustapha namen het initiatief om een Comité op te richten om zijn vrijlating te bekomen. Dit comité (www.freemustapha.be) geniet ondertussen brede steun van alle organisaties die solidair zijn met het Palestijnse volk, en van de vakbonden.


Lakse belgische houding


België kan tussenkomen om Mustapha vrij te krijgen, maar blijft passief, ondanks herhaalde oproepen van het Free Mustapha Comité.


Actie


Om deze lakse houding van ons Ministerie van Buitenlandse Zaken aan te klagen organiseerde het Comité op 30 oktober een manifestatie aan het Brusselse Centraal Station.


Een 50-tal manifestanten maakten met spandoeken en toespraken hun eisen kenbaar. De Palestijnse volksdansgroep die Mustapha mede oprichtte luisterde het geheel op.


LEF was er bij en onze Coördinator maakte een reeks foto's


Foto's


https://photos.app.goo.gl/jrbEDRuRmuUxUtDd6


Wat kan jij doen?


Je kan de petitie tekenen via www.freemustapha.be en/of een bijdrage storten voor de gerechtskosten op de rekening BE96 7360 5044 3805 van Free Mustapha