Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

claimtheclimate2

Claim the climate: Mars voor het klimaat in Brussel

 

Op zondag 2 december 2018 organiseren de Klimaatcoalitie en Climate Express een grote manifestatie in Brussel, naar aanleiding van de Klimaattop in Polen.

 

De Klimaatcoalitie (waar Ecokerk lid van is) en de organisatie Climate Express slaan de handen in elkaar voor de organisatie van een massale nationale klimaatmars 'Claim the Climate' in Brussel. 2 december is de eerste dag van de belangrijke klimaattop COP24 in Katowice (Polen). Dit moet het grootste Belgische klimaatprotest ooit worden, met duizenden burgers die luid en duidelijk een sociaal rechtvaardig en ambitieus klimaatbeleid eisen.

 

Drie jaar na de ondertekening van het Akkoord van Parijs, moeten de ronkende beloften nog worden omgezet in daden. In België leidt een gebrek aan politieke wil en daadkracht er zelfs toe dat de uitstoot van broeikasgassen sinds 2014 opnieuw stijgt. We moeten dus dringend een versnelling hoger schakelen. Steeds meer mensen laten daarom van zich horen.
De klimaatmars 'Claim the Climate' op 2 december is het hoogtepunt van een reeks acties die wereldwijd georganiseerd worden in de aanloop naar de klimaattop in Polen. In België is er sinds begin september elke eerste zaterdag van de maand actiegevoerd onder de noemer 'Rise for Climate Belgium'.

 

Praktische Informatie

 

- Dag & uur: zondag 2 december 2018, 12-17 u.
- Tocht naar Brussel: startmomenten in heel België en tochten met de fiets, trein, ... te volgen op
www.claimtheclimate.be
- Actie in Brussel: verzamelen aan Brussel Noord om 12u, slotspektakel in het Jubelpark tot 17 u.
- De meest recente info vindt u ook in de uitnodiging op Facebook


Meer info op deze pagina van Ecokerk.

 

Lees ook: "Beveilig onze toekomst en zet klimaatbeleid op één"

 

Ecokerk verbindt ecologie met de christelijke spiritualiteit en de sociale leer van de Kerk. Het is een initiatief van het NRV, een netwerk van organisaties die werken rond solidariteit, rechtvaardigheid en vrede. Pax Christi Vlaanderen maakt deel uit van dit netwerk.

 

Bron: https://www.paxchristi.be/nieuws/claim-climate-mars-voor-het-klimaat-brussel