Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Natuurpunt is in Vlaanderen een van de belangrijkste spelers op het vlak van de bescherming van kwetsbare en bedreigde natuur. De organisatie groeide en bloeide de voorbije jaren enorm. Het personeel was dan ook verrast toen een dikke maand geleden een sluimerend conflict kwam bloot te liggen binnen Natuurpunt, door het plotse ontslag van de algemeen directeur.

 

In de voorbije periode heeft het personeel en de syndicale delegatie de dialoog op gang gebracht met de Raad Van Bestuur van Natuurpunt. Er zijn al wat stappen in die richting gezet, al is daarmee de toestand nog niet helemaal opgelost. Bij het personeel blijft nog wat ongerustheid en onvrede over de gang van zaken hangen. Wat wél duidelijk is, is dat het personeel het beste blijft voor hebben met Natuurpunt en de maatschappelijke missie waar deze grote speler in het maatschappelijk middenveld achter staat.

 

Daarom wil het personeel tijdens een verbindende actie het beleid aanmanen tot verdere constructieve communicatie op 28 november 2018.

 

Hopelijk is dat een eerste stap om de wonden te helen en littekens te vervangen die de afgelopen weken ontstonden door de sociale onrust die er heerst. Bijkomend wil het personeel ook erkenning krijgen van de Raad Van Bestuur en de dialoog die recent tot stand kwam blijven stimuleren tijdens een natuurwandeling.

 

Door samen een frisse neus te halen in de natuur wil het personeel samen met de vrijwilligers terug naar de essentie van Natuurpunt gaan. En dat gebeurt samen met de vele vrijwilligers die onze organisatie mee vormen: er zal dan ook symbolisch een kom soep overhandigd worden aan een vrijwilliger.

 

Iedereen die begaan is met de natuur en met het personeel van Natuurpunt is uitgenodigd om mee te wandelen. Voor alle deelnemers zijn broodjes en soep voorzien.

 

Op deze positieve wijze pleit het personeel van Natuurpunt voor samenwerking om uit de problemen te geraken, onder het motto: iedereen voor Natuurpunt.

 

Praktisch

· Voor de wandelaars: vertrek om 9.30 uur aan de hoofdzetel van Natuurpunt in de Michiel Coxiestraat 11, 2800 Mechelen.
Afstand tot bezoekerscentrum in natuurgebied Muizen: 4 kilometer te voet = 3 kwartier stappen.

· We verzamelen om 10.30 uur aan het bezoekerscentrum in Muizen, Muizenhoekstraat 7. Waar een hapje en een warme drank is voorzien.

 

Wat houdt de actie in?

· Een frisse neus halen voor Natuurpunt

· Tonen dat we bezorgd zijn over de huidige impasse

· Tonen dat het personeel nood heeft aan stabiliteit