Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

ca 1208NID US Embassy Havana onlineDe Anurogryllus celerinictus (Caribische kortstaartkrekel) is meer dan waarschijnlijk de boosdoener!

In juni 2017 kondigde de Amerikaanse president Donald Trump aan dat het buitenlands beleid van de VS ten aanzien van Cuba volledig zou worden teruggedraaid. Terwijl zijn voorganger Barack Obama de balans had opgemaakt van het falen van de Amerikaanse strategie t.a.v. het eiland gedurende meer dan een halve eeuw en een proces van toenadering tot Havana op gang had gebracht, kondigde de huidige huurder van het Witte Huis aan dat hij opnieuw een harde lijn met Cuba zou toepassen.

Plots kondigde staatssecretaris Rex W. Tillerson op 29 september 2017 aan dat Washington om veiligheidsredenen zijn diplomatieke staf op Cuba tot het strikte minimum reduceert. Washington riep mysterieuze gezondheidsproblemen - misselijkheid, oorsuizen, concentratieproblemen en tijdelijk geheugenverlies - in, als gevolg van 'akoestische aanvallen' die tussen december 2016 en augustus 2017 ongeveer twintig leden van de ambassade van de Verenigde Staten in Havana zouden hebben getroffen.

Het pulserende gezoem van de Anurogryllus celerinictus (Caribische kortstaartkrekel) is meer dan waarschijnlijk verantwoordelijk. Biologen Alexander Stubbs (Berkeley, VS) en Fernando Montealegre (Lincoln, VK) hebben nu ‘sterk bewijs’ dat baltsende krekelmannetjes de irritante geluidsverwekkers zijn. Ze bestudeerden opnames van de ‘geluidsaanvallen’ waarvan de diplomaten uit de VS op Cuba dachten het slachtoffer te zijn.

De biologen vergeleken het geluid waarmee baltsende krekelmannetjes de vrouwtjes verleiden met opnames die diplomaten in hun vertrekken van de vermeende ‘geluidsaanvallen’ maakten. Toen de onderzoekers het geritmeerd gezoem met luidsprekers versterkten leek het zeer goed op dat van de krekels. Krekels en anti-communistische groepshysterie veroorzaakten dus een diplomatieke rel met internationale weer'klank'.

Of die beestjes daartoe een speciale opleiding genoten van de Cubaanse geheime diensten is niet geweten.

Bron: https://cubanismo.be/nl/artikels/communistische-krekels-vallen-vs-ambassadepersoneel-lastig-havana