190208 LEF KlimaatDefFRA                           Lire plus...

190208 LEF KlimaatDefNED                                 Meer info


eacc68e9 c27f 4da3 ba66 4a5ee7deabc1

Visuel final4                                  Meer info

20190426 pamflet EuroManifestatie NL1Info

936913c7 a186 4d51 92cf 424ccf871efcZie affiche

LES JOURNEES IMAGINE affiche                 brochure

8MEI 19 affiche
         www.8meikomitee.gent

AGE 14

HbH2019 RightsNow 001nl
                                Français
                                Nederlands

Zij hadden hun redenen

Delen van artikels

Bij de Belgische activiteiten van het automerk Mercedes-Benz is er in de voorbije nacht eindelijk een akkoord bereikt tussen werknemers en directie. Het akkoord kwam er na drie stakingsdagen, volgehouden actievoeren en lange onderhandelingen. De werknemers keurden vanochtend het akkoord goed op een algemene personeelsvergadering, meldt het gemeenschappelijk vakbondsfront tevreden.

De Belgische directie nodigde gisteren de werknemersvertegenwoordigers uit om de gesprekken te hervatten. Ze wilden daar nieuwe voorstellen toelichten. Drie dagen lang organiseerde het personeel stakingspiketten om betere loonvoorwaarden af te dwingen.

Duidelijke vooruitgang

De directie hield eerst het been stijf maar zag zich uiteindelijk toch genoodzaakt om in te binden. Volgens het bereikte akkoord komen er maaltijdcheques voor de werknemers die geen firmawagen hebben. Er zal ook een 'cao 90' (loonbonus) worden gesloten voor werknemers die geen variabele beloning hebben. En voor de verkopers van tweedehandsvoertuigen wordt eindelijk een minimumloon gewaarborgd, met commissies die zullen variëren op basis van het soort voertuig, een collectieve premie per kwartaal en een jaarlijkse individuele premie.
Over de uitvoering van deze maatregelen zal worden onderhandeld nà het Autosalon van Brussel. Een timing ligt al vast. Uiterlijk eind juni moeten de nieuwe afspraken effectief worden toegepast.

Arbeiders en bedienden bij Mercedes-Benz namen vanochtend deel aan een algemene personeelsvergadering om de resultaten van de onderhandelingen te bespreken. De voorstellen zijn geen 'perfect antwoord' op alle verzuchtingen van de werknemers. Toch vindt het personeel dat er een duidelijke vooruitgang is geboekt. Het plan werd dan ook met een ruime meerderheid goedgekeurd.


Vakbondssecretarissen:
Tina de Greef, LBC-NVK
Corinne Martin, CNE
Maud Willems, BBTK
Louis Van Heddeghem, ACV Metea
Jean-Paul Sellekaerts, ABVV-Metaal

190328 LEF DoededenktestDEFInformatie

190328 LEF FaitesletestdereflexionDEF1Information

Logo DWM

LEF/FGE - Videotheek


facebook-logo

3percent-300x165

201707 LEF TrojanTreaty

logo AdC

                                    Meer Info

Affiche C50

TTIP CETA

Meer info