Posterred Green Small FR.indd

construction didentites multiples petit

190208 LEF KlimaatDefFRA                           Lire plus...

190208 LEF KlimaatDefNED                                 Meer info


Zij hadden hun redenen

Delen van artikels

Zowat 1 op de 10 werknemers in België verdienen te weinig om op het einde van de maand hun gewone rekeningen te betalen. Daar heeft deze regering veel toe bijgedragen. Met loonmatiging, de indexsprong, de bijkluswet en het faciliteren van flexijobs krijgen steeds meer werkende mensen het moeilijk. Bij onze beroepscentrales merken we het soms zelfs aan de betaling van de lidgelden. Een deel van onze leden vraagt geregeld enkele dagen respijt. Kelners, schoonmakers, kassiers… Ze geraken er gewoon niet meer.

Dat mag niet de bedoeling zijn. Niemand die voltijds werkt, zou zo in de problemen mogen komen. Dat is ons uitgangspunt.

De Amerikaanse beweging ‘Fight For $15’ kwam in 2012 op gang. Ontevreden werknemers in de fastfoodsector besloten om het heft in eigen handen te nemen en een verdubbeling van hun loon te eisen.

Met het huidig minimumloon van nog geen €10 bruto kan dit niet. We moeten naar minstens €14. Daar is een serieuze inhaaloperatie voor nodig. Maar onder het huidige beleid is het meer dan duidelijk dat we er met louter signalen geven niet zullen geraken. We gaan er voor moeten strijden. En lang. Een maandenlange, zelfs jarenlange inspanning van velen.

 

Lees meer....https://abvv-experten.be/geld/wat-we-kunnen-leren-van-fight-for-15/