190208 LEF KlimaatDefFRA                           Lire plus...

190208 LEF KlimaatDefNED                                 Meer info


eacc68e9 c27f 4da3 ba66 4a5ee7deabc1

Visuel final4                                  Meer info

20190426 pamflet EuroManifestatie NL1Info

936913c7 a186 4d51 92cf 424ccf871efcZie affiche

LES JOURNEES IMAGINE affiche                 brochure

8MEI 19 affiche
         www.8meikomitee.gent

AGE 14

HbH2019 RightsNow 001nl
                                Français
                                Nederlands

Zij hadden hun redenen

Delen van artikels

Een honderdtal actievoerders van Occupy For Climate heeft de nacht in tenten in de Wetstraat doorgebracht. De actie zal zich vanochtend naar het Troonplein verplaatsen. De initiatiefnemers roepen iedereen op om zich daar bij de actievoerders te voegen en zijn vastberaden door te gaan tot dinsdagochtend, wanneer de stemming in de parlementaire commissie plaatsvindt.

Zondag 24 maart om 18.00 uur ging de historische actie ‘Occupy For Climate’ van start. 400 (beroemde) burgers, activisten en verenigingen, onder wie Klimaatcoalitie, Act For Climate Justice, Youth for Climate en Extinction Rebellion. “De bezetting van de Wetstraat met bijna 400 mensen verliep in een rustige en vriendelijke sfeer, voor het federale parlement. Na tussenkomst van de politie en onderhandelingen hebben we in de buurt van het kruispunt Kunst-Wet, nog steeds op de Wetstraat, verhuisd en hebben we daar de nacht doorgebracht”, zegt Dave Van Meel van Klimaatcoalitie.

Occupy For Climate wil deze historische actie tot dinsdag voortzetten. "Deze actie is er één van de laatste kans. Voor de politiek welteverstaan. Om een ambitieuze klimaatwet mogelijk te maken, moet artikel 7bis deze dinsdag worden gewijzigd. Zoniet, dan kan artikel 7bis, nadat het Parlement begin april is ontbonden, niet meer worden herzien tot ten minste 2024." Voor de actievoerders is de maat vol: "Na maanden van vreedzame acties en manifestaties die honderdduizenden op de been bracht zijn de antwoorden van de politieke wereld ontoereikend. Deze dinsdag heeft het Belgische parlement de kans om te tonen dat het de boodschap heeft begrepen en het klimaat niet wacht. De strijd tegen de opwarming van de aarde heeft zijn plaats in de grondwet”, zegt Camille van Act for Climate Justice.

Vandaag roept Occupy For Climate iedereen op om het protest te vervoegen. "We gaan door op het Troonplein, net naast het Warandepark. Om 7:30 uur starten we met een klimaatontbijt en we organiseren ook een ‘lunch strike’ op de middag. In de vooravond, om 18 uur willen we zoveel mogelijk mensen op het Troonplein. De politiek moet inzien dat concrete politieke stappen niet meer kunnen worden uitgesteld”, besluit Dave Van Meel.

Occupy For Climate kan worden gevolgd via de sociale media van Greenpeace, YouthForClimate, Coalition Climat of via het evenement op de pagina Act For Climate Justice en de hashtag #occupyforclimate.

 

 

190328 LEF DoededenktestDEFInformatie

190328 LEF FaitesletestdereflexionDEF1Information

Logo DWM

LEF/FGE - Videotheek


facebook-logo

3percent-300x165

201707 LEF TrojanTreaty

logo AdC

                                    Meer Info

Affiche C50

TTIP CETA

Meer info