Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

GEEN EUROSONG IN APARTHEIDSSTAAT ISRAËL : ACTIVISTEN RICHTEN SYMBOLISCHE CHECKPOINTS OP

De Belgische artiest Eliot probeerde op 14 mei om België naar de finale van het Eurovisiesongfestival in Israël te leiden. De openingsceremonie van het festival was reeds het toneel van protest van Israëlische activisten. Ook Belgische activisten lieten hun stem horen. Ze richtten op 14 mei symbolische checkpoints op aan de ingangen van de VRT en RTBF. Ze deden dit verkleed als Israëlische soldaat en Palestijnse gevangen, om naar eigen zeggen “de dagelijkse realiteit van de bezetting te tonen”. De actie had veel weerklank in de Belgische media. Klik hier voor een overzicht.

Ook Belgische artiesten kwamen de voorbije dagen in opspraak. Zo zat DAAN in de Afspraak, schreef voormalig VRT journalist Johan Depoortere een opiniestuk in de Morgen, Marijke Pinoy, Alain Platel en Chokri Ben Chicka in Knack.

delegatie bij RTBFOp 16 mei werd een delegatie van het platform 'Geen eurosong in Israël' ontvangen door de directie van de RTBF. Ze overhandigden de 3885 handtekeningen van de Belgen die de campagne hebben gesteund. Bedankt iedereen voor de steun!


INTAL IN PALESTINA
cafe intalTijdens de Paasvakantie trok een intal groep naar Palestina. U heeft hen kunnen volgen via
onze Facebookpagina. Volg je ons nog niet op Facebook? Zeker doen!

Op donderdag 23 mei brengen ze hun reisverhaal tijdens het intal café. Iedereen welkom om 19u in de Pianofabriek, Fortstraat 35, 1060 Sint-Gillis. Meer info, klik hier.


 

21-22/09 MANIFIESTA : BOEK NU AL JE TICKET
LowKeyHet solidariteitsfestival ManiFiesta hoeft geen introductie meer. ManiFiesta viert dit jaar haar 10- jarig bestaan, en daar zijn wij met plezier bij. Ook intal heeft altijd een ongelofelijk boeiend programma in de aanbieding, en daaraan zijn we volop aan de slag.
Zijn alvast van de partij op ManiFiesta : Dilma Rousseff, Rachel Holmes, Jan de Wilde, Adamo, Lowkey en veel meer. En jijzelf uiteraard! Nog geen ticket? Reserveer het nu via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meewerken met intal op ManiFiesta? Geef een seintje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda intal activiteiten:

Nog geen intal lid? Dat is heel eenvoudig. Vul hier het formuliertje in.


COLOMBIAANS VREDESAKOORD LEIDT IRONISCH GENOEG TOT MEER GEWELD
In het Zuiden van Colombia komen de inheemse bevolking, boeren en vakbonden op straat, verenigd in de Minga-beweging. Sinds de afsluiting van het vredesakkoord werden 472 sociale leiders vermoord. Van vrede is geen sprake. We interviewen syndicalist Alberto Orgulloso Martínez, Directeur van de Nationale Syndicale School van Colombia. Lees het hier.


NOG GEEN INTAL LID? KOM ERBIJ!
intal in actieIntal is een vrijwilligersbeweging. Meer dan 600 leden maken onze beweging tot wat ze is. Vrijwilligers die over heel België met hart en ziel acties, conferenties, filmavonden of mobilisaties organiseren en internationale solidariteit in de praktijk zetten. Voor een wereld waar geen plaats is voor nieuwe gevechtsvliegtuigen, uitbuiting, bezetting en ongelijkheid, maar wel voor vrede en solidariteit. Daarom willen we nog sterker staan in onze acties. Ben je nog geen lid van intal? Aarzel niet langer en sluit je aan vanaf €10 per jaar.