Zin TV

                                Meer info...

Logo Coord Blokkade kl

                                    Meer Info

Affiche C50

TTIP CETA

Meer info

flyer voorkant

Meer info

Delen van artikels

Raf JESPERS advocaat van Progress Lawyers Network, Lid van de liga voor Mensenrechten, schreef een boek  "Big Brother in Europa"
Hebt u geheimen ? Dat dacht u maar. Big brother houdt u in de gaten.
Overheid, bedrijven, reclamejongens, ze weten uw zogezegd privéleven te vinden. Met surveillance, bewaking en controle.

 

Waar en wanneer u naar wie belt, sms't of mailt, welke websites u bezoekt : het blijft allemaal in de databanken bewaard, RIFD chips, observatiecamera's, afluistersatellieten, websnuffelaars, scanners, DNA-kit, spyware, databanken  het dagelijks leven is ervan vergeven. Mensen raken niet alleen hun vertrouwelijkheid maar ook hun zelf kwijt. Glazen overheid en glazen ondernemingen zijn veraf, maar de glazen burger is een hete realiteit. De Europese unie pusht deze realiteit : ze bouwt bijna ongemerkt  een complexe en ongecontroleerde veiligheidsarchitectuur uit met Europol en Eurojust, de grenswachters van Frontex, politieacademie ... De Unie ziet burgers als potentiele veiligheidsrisico's . Mensenrechten duwt ze daarbij in een keurslijf. De uitbouw van de controlestaat  zit in een stroomversnelling.

 

Raf Jespers zet alles op een rij. Het resultaat is explosief. Burgerrechten en vrijheden beschermt men niet door ze af te schaffen.  Dit boek formuleert een juridisch en politiek perspectief van verzet tegen deze nefaste ontwikkelingen.

 

Datum:           Donderdag 30 maart 2017 om 20.00u  (deuren vanaf 19u30)
Locatie:          Huis van de Mens, Stationsplein 22 te 9100 Sint-Niklaas.
Inkom:            Leden 2 € en niet-leden 4 € (drankje inbegrepen)

 

Graag vooraf aanwezigheid melden op email-adres:   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.