18 00485 EXPO-Pacifisme St A2 HR DRUKKLAAR eindversie logo-page-001

SKonica 5de18051714492 0001

strijdliederen

MF2018 aff A2 FR HR-page-001

MF2018 aff A2 NL HR-page-001

Logo Coord Blokkade kl

                                    Meer Info

Affiche C50

TTIP CETA

Meer info

flyer voorkant

Meer info

Delen van artikels

vredescafe 3 to be or nato be - wat is het nut van de navo
Tijdens zo'n avond bieden we meer informatie over een thema gelinkt aan internationale politiek en vrede. Dit met een drankje in de hand. Deze editie is een initiatief van Vrede vzw in samenwerking met het Masereelfonds.

 

Tijdens het vredescafé van 10 mei staan we stil bij de NAVO. In context van de volgende NAVO-Top waarbij US President Trump voor de eerste maal aanwezig zal zijn, willen we de aandacht vestigen op deze institutie en haar deelname aan oorlog en militaire interventies.

 

We nodigen experts uit die met hun kennis en ervaring kunnen antwoorden op jullie vragen. Hoe is de NAVO ontstaan en geëvolueerd? Welk beleid houdt het in? Welke operaties en interventies vinden er plaats en schenden deze het internationaal recht? We staan ook stil bij de gevolgen van de NAVO voor België. Moet ons land blijven investeren in militaire operaties en wapens?
Het dialoog wordt (rond de tafel) in kleine groep aangegaan om zo open over de onderwerpen te praten.

 

Vredescafé?

 

Een aantal avonden per jaar toveren we De Expeditie om tot het Vredescafé. Tijdens zo'n avond bieden we meer informatie over een thema gelinkt aan internationale politiek en vrede. Dit met een drankje in de hand. Deze editie is een initiatief van Vrede vzw in samenwerking met het Masereelfonds.

 

Praktisch:

 

Deuren open vanaf 19u, aanvang programma vanaf 19u30
Gratis toegang
De Expeditie, Dok Noord 4F, 9000 Gent
Organisatie: Vrede vzw i.s.m. Masereelfonds

 

Bron: https://www.vrede.be/vredescafe-3-be-or-nato-be-wat-het-nut-van-de-navo