2018-10-27---Noche-Cubana-Vrienden-van-Cuba

Logo Coord Blokkade kl

                                    Meer Info

Affiche C50

TTIP CETA

Meer info

flyer voorkant

Meer info

Delen van artikels

Boekvoorstelling 'Sharing Cities: Activating the Urban Commons' + Nieuwjaarsdrink

 

04 januari 2018 16:00 – 18:30
Location: Nest, Het Plein - gelijkvloers achteraan, Graaf van Vlaanderenplein 40, Gent, Vlaanderen, Belgium
Category: Evenementen denktank


Steden zijn over heel de wereld sociale, economische en politieke knooppunten. De stedelingen staan voor grote uitdagingen. Zoals ongelijkheid, sociale uitsluiting en klimaatverandering. In deze crisis ligt er echter ook een grote kans voor steden en hun inwoners: ze stimuleert mensen om samen deze problemen aan te pakken. Hierbij maken gemeenschappen, organisaties en lokale overheden terug gebruik van een basispraktijk, namelijk het delen. Zo tonen ze hoe meer delen ervoor zorgt dat iedereen meer heeft. In het boek van de Amerikaans organisatie Shareable komen meer dan honderd cases en politieke modellen aan bod die delen bevorderen. Het vertelt het verhaal van meer dan 80 steden in 35 landen. Dit boek is een 'call-to-action' die de lezer wil inspireren, het bewustzijn versterken en de share-movement wereldwijd versterken. Maar de belangrijkste boodschap is dat het meeste van dit delen reeds aanwezig is.


PROGRAMMA


16 u Ontvangst
16.15 - 16.25 u Inleiding Angelo Meuleman (Taxistop)
16.25 - 17.15 u Boekvoorstelling (Engels)


Hoe kan men overgaan tot actie? En hoe kan men effectief gebruiken maken van dit 'delen' dat voor iedereen beschikbaar is? Die vragen stelt Dirk Holemans (Oikos denktank) aan Tom Llewellyn (Shareable.net).


17.15 – 17.45 u Goede voornemens 2018 (Engels)


Het nieuwe boek bevat voorbeelden uit 35 verschillende landen. Deze praktijken gebeuren echter ook al in jouw omgeving. Ben jij benieuwd naar welke deelinitiatieven er in Gent aanwezig zijn? En wat hun voornemens zijn voor 2018? Mis dan zeker het 2de deel van deze namiddag niet en laat je inspireren door enkele boeiende Gentse voorbeelden.


17.45 u Nieuwjaarsdrink


Graag klinken we samen met jullie op het nieuwe deeljaar.


INSCHRIJVEN


Deelname aan dit evenement is gratis, vooraf inschrijven is wel verplicht.
Je kan je onderaan deze pagina inschrijven.
Iedereen is welkom op deze boekvoorstelling.

 

Bron & Inschrijving: http://oikos.be/denktank/evenementen-denktank/113-boekvoorstelling-sharing-cities-activating-the-urban-commons-nieuwjaarsdrink