Affiche verkiezingsdebat 25 sept 2018 Klein

Affiche BOAT ACTION                              Meer info

2018-10-27---Noche-Cubana-Vrienden-van-Cuba

Logo Coord Blokkade kl

                                    Meer Info

Affiche C50

TTIP CETA

Meer info

flyer voorkant

Meer info

Delen van artikels

HartbovenHard - regio Aalst zet het nieuwe jaar meteen goed in, met de boekvoorstelling :

Als de
laatste boom geveld is, eten we ons geld wel op"Als de laatste boom geveld is, eten we ons geld wel op. Het kapitalisme versus de aarde"

van publicist en schrijver Ludo De Witte

 

op: Dinsdag 16 januari 2018, om 19u30 ( deuren 19u)

in: Amok , Esplanadeplein 14 , 9300 Aalst( vlakbij station Aalst)

gevolgd door : Discussie- en vragenuurtje.

 

Er is iets vreemds aan de hand. Terwijl alle ernstige wetenschappers luid aan de alarmbel trekken, sussen onze politici en bedrijfsleiders: de klimaatverandering wordt aangepakt. Veel mensen in de milieu- en arbeidersbeweging stappen daarin mee. Ze geloven dat technologische innovatie, hernieuwbare energie en een 'slimme' fiscaliteit voor een transitie naar een duurzame samenleving kunnen zorgen. Als ze al niet beginnen over vegetarisme, dikketruiendagen of fietsen naar het werk.


Publicist Ludo De Witte heeft het helemaal gehad met die zoethoudertjes. In dit stevig onderbouwd traktaat brengt hij een ongemakkelijke boodschap: it's capitalism, stupid! Willen we de aarde en de mens redden van de ondergang, dan dringt een systeemwissel zich op. Wég van een economie met ingebouwde groeimotor. Radicaal, zegt u? Er zijn helaas geen oplossingen meer die niet radicaal zijn. De Witte breekt een lans voor 'ecosocialisme' en roept milieuactivisten, syndicalisten en bezorgde burgers op om daarin mee te stappen. Of gaan we, als straks de laatste boom is geveld, ons geld opeten?

 

Van Harte welkom!

 

"If you think the economy is more important than the environment, try holding your breath while counting your money. Prof. Guy McPherson. School of Natural Resources"

 

Affiche klik hier