2018-10-27---Noche-Cubana-Vrienden-van-Cuba

Logo Coord Blokkade kl

                                    Meer Info

Affiche C50

TTIP CETA

Meer info

flyer voorkant

Meer info

Delen van artikels

Conferentie "Waarom en hoe ontsnappen aan de dwangbuis van het neoliberalisme?" - Brussel, 19 januari

Op deze eerste publieke activiteit van de TAM TAM Campagne komen Olivier de Schutter en Manu Claeys spreken.

 

Manu Claeys (1964) is essayist en voorzitter van het Antwerpse bewonerscollectief stRaten-generaal, dat in 2010 de Prijs voor de Democratie kreeg en in 2017 met de Vlaamse overheid een Toekomstverbond afsloot over een duurzaam mobiliteitsplan in Antwerpen. Sinds zijn veelbesproken Het Vlaams Blok in elk van ons (2001) exploreert Claeys al bijna twee decennia eigentijdse vormen van politiek burgerschap. Momenteel werkt hij aan zijn nieuwe boek 'red de democratie'.

 

Olivier de Schutter is professor aan UCL waar hij lesgeeft over mensenrechten en rechtstheorie. Olivier de Schutter volgde Jean Ziegler op als Speciaal Rapporteur voor het recht op voedsel bij de VN. Een rol die hij op zich nam van 2008 tot 2014. Hij is momenteel lid van het VN-comité voor economische, sociale en culturele rechten. Als lid van de auditcommissie voor de Griekse overheidsschuld, is hij door de Verenigde Naties opgedragen te rapporteren over het recht op ontwikkeling in het kader van economische globalisering, om de implementatie van de duurzame ontwikkelingsdoelen te ondersteunen.

 

Het gesprek zal plaatsvinden in de gebouwen van CSC, Pletinckxstraat 19, 1000 Brussel, van 19.30u tot 22u. Nadien zal er de mogelijkheid zijn om samen iets te drinken en verder te praten. We voorzien simultaanvertaling aangezien het gesprek in het Frans en Nederlands zal verlopen. Bedankt om uw aanwezigheid op voorhand te bevestigen.

 

Wij hopen u op 19 januari te zien en wensen u alvast een gelukkig 2018,

 

Het Tam-Tam team