20180924 nva affiche a3-420x594

                                Meer info....

Affiche verkiezingsdebat 25 sept 2018 Klein

Affiche BOAT ACTION                              Meer info

2018-10-27---Noche-Cubana-Vrienden-van-Cuba

Logo Coord Blokkade kl

                                    Meer Info

Affiche C50

TTIP CETA

Meer info

flyer voorkant

Meer info

Delen van artikels

Réginald Moreels en Hamid Hisari: 20 vragen over migratie

 

Op vrijdag 9 maart organiseert LA KONKO (De Schelp), de Oostendse afdeling van de Vlaamse Esperantobond, een spreekbeurt met Dokter Reginald Moreels in de Hazegraskapel in Oostende. Dit in samenwerking met verscheidene Oostendse verenigingen die werken met mensen met een migratieachtergrond.

 

Deze conferentie kadert in het Talenfestival, eveneens een initiatief van La Konko, dat zal plaats hebben op 28 april in het Onze-Lieve-Vrouwecollege van Oostende. Het gaat daarbij vooral over de talen van migranten woonachtig in Oostende.

 

Heel logisch gaat de spreekbeurt van Dr. Moreels, voor het ogenblik nog op missie in Beni – Congo, dan ook over migratie. De exposé "20 vragen rond migratie" zal objectief zijn en gebaseerd op wetenschappelijke info en op data van een groot aantal nationale, regionale en mondiale bronnen. Ook met de meest recente gegevens van de Oostendse regio: aantal erkende asielzoekers, geschat aantal mensen zonder papieren, transitmigranten, EU bewoners... Maar ook ethiek van de gastvrijheid, minimale tolerantie komen aan bod.

 

Een meerwaarde voor het publiek zal ook de inbreng zijn van Hamid Hisari, met zijn kijk op en rijke ervaring met migranten bij het CAW en bij Dokters van de Wereld. Hij was vroeger ook werkzaam rond de problematiek met transmigranten, wat nu weer een terugkomend onderwerp is.

 

Deze voordracht richt zich naar iedereen die zich betrokken voelt bij dit thema. Interactieve reacties uit de zaal zullen mogelijk zijn en er kunnen vragen worden gesteld.

 

Organisatie: Vlaamse Esperantobond afdeling Oostende "LA KONKO" (De Schelp). In samenwerking met vzw Jakoeboe – Welzijnsschakel Vluchtelingen, Matondo, Samen Divers, CAW, Pastorale Eenheid Sint Pieter, Protestantse Kerk Oostende (VPKB).

 

Dr. Réginald MOREELS: "20 vragen rond migratie" - met als medespreker Hamid HISARI - vrijdag 9 maart 2018 in de Hazegraskapel - Rachel Lancsweertplein - OOSTENDE - Welkom vanaf 16 uur; Voordracht 16u30 - Toegang gratis.

 

vrijdag, 9 maart, 2018 - 16:00
Hazegraskapel, Rachel Lancsweertplein, 8400, Oostende, België

 

Bron: https://www.mo.be/r-ginald-moreels-en-hamid-hisari-20-vragen-over-migratie