2018-10-27---Noche-Cubana-Vrienden-van-Cuba

Logo Coord Blokkade kl

                                    Meer Info

Affiche C50

TTIP CETA

Meer info

flyer voorkant

Meer info

Delen van artikels

MO* Q&A met Annelies Beck

 

anneliesbeck


Nieuws maken en duiding geven is vandaag geen eenvoudige zaak. Een gepolariseerd en uitert mondig publiek heeft uitgesproken verwachtingen, terwijl een overvloedig maar erg gefragmenteerd nieuwsaanbod de rol van mainstreammedia aan voortdurende verandering blootstelt. Daarover gaat Gie Goris in gesprek met Annelies Beck, vandaag samen met Kathleen Cools anker van Terzake, maar al veel langer aan de slag bij de VRT in allerlei duidings- en nieuwsprogramma's op radio en tv. Voor één keer stelt Annelies Beck niet de vragen. We kijken uit naar haar antwoorden.

 

We vertrekken van dit citaat uit het voorwoord van het decembernummer van MO*magazine: 'De opdracht om tegen alle zucht naar het comfort van zelfbevestiging in te blijven berichten over wat er echt gebeurt in de wereld, en waarom, is anno 2017 urgenter dan ooit, aangezien we vandaag de gevolgen zien van wat begon als infotainment en uitliep op nepnieuws. De opkomst van extreem gemonopoliseerde mediaspelers online, die zich presenteren als deelplatformen, sociale media en altijd@yourservice, heeft de verstoring van de mediawereld en van onze omgang met nieuws versneld, verdiept en van gedaante veranderd. Het grootste kapitaal van de journalistiek was haar betrouwbaarheid. Daarop is zwaar ingeleverd de voorbije jaren.'

 

Het gesprek met Annelies Beck wordt nadien aangeboden als podcast op MO.be.

 

Woensdag 18 april. 12.30 – 13.30 uur, Jester, Hallepoortlaan 2-4, 1060 Brussel.

 

Gelieve op voorhand in te schrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Het aantal plaatsen is immers beperkt.

 

Herbeluister hier de Q&A met David Van Reybrouck.

 

woensdag, 18 april, 2018 - 12:30
Jester, Hallepoortlaan 2-4, 1060, Brussel, België

 

Bron: https://www.mo.be/mo-qa-met-annelies-beck?utm_campaign=emo&utm_medium=newsletter&utm_source=email