2018-10-27---Noche-Cubana-Vrienden-van-Cuba

Logo Coord Blokkade kl

                                    Meer Info

Affiche C50

TTIP CETA

Meer info

flyer voorkant

Meer info

Delen van artikels

Vredesoverleg Gent herdenkt jaarlijks de nucleaire bombardementen op Hiroshima en nagasaki. Deze twee Japanse steden werden op het einde van de Tweede Wereldoorlog vernietigd  door een kernbom. We herdenken niet alleen de slachtoffers van oorlog en kernwapens maar we roepen ook op om dit verschikkelijke wapen eindelijk te verbieden. België: verbied investeringen in kernwapens en steun het VN-kernwapenverbod! 

Aan de Korenlei kan u luisteren naar een dubbel muzikaal programma. We starten de avond met het Taiko Peace Project (Japanse drums) door Gin No Piyoko’, gevolgd door enkele Japanse traditionele liederen samen met de sopraan Kyoko Ishida.

Na een kort inhoudelijk luik en een speech van het Gentse stadsbestuur volgt een tweede luik van het muzikaal programma met de sopraan Anna Pardo en de celliste Eline Duerinck die samen concerteren vanop een houten gondel. Onder begeleiding van deze stemmige muziek plaatsen we samen lampionnen op het water voor alle oorlogsslachtoffers, en in het bijzonder de slachtoffers van de kernbommen op Hiroshima en Nagasaki, 73 jaar geleden.

Praktisch

Plaats: op de Leie tussen de Graslei en de Korenlei. Stand van de organisatie en toespraken op de Korenlei. 

Programma

21 uur:  Japanse drums met ‘Gin No Piyoko’

22 uur: Lampionnen op^het water en vredesconcert met sopraan Anna Pardo & celliste Eline Duerink

Organisatie  Vredesoverleg Gent is een samenwerkingsverband van  de 3 vakbonden, vzw Vrede, LEF e.a.

Meer info: https://vredesoverleggent.org/