2018-10-27---Noche-Cubana-Vrienden-van-Cuba

Logo Coord Blokkade kl

                                    Meer Info

Affiche C50

TTIP CETA

Meer info

flyer voorkant

Meer info

Delen van artikels

Boekvoorstelling: ¡Viva Cuba! 60 jaar na datum blikken Dirk Tieleman en Lut Baten terug op de Cubaanse Revolutie

 

Boekvoorstelling op woensdag 10 oktober 2018 in boekhandel 'De Kleine Johannes' te Leuven, tussen 20u30 en 21u30. Inschrijven kan tot 1 oktober via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Opgelet: het aantal plaatsen is beperkt!

 

De Kleine Johannes - Tiensestraat 17 - 3000 Leuven

 

Een nieuwe tijd is aangebroken. Voor het eerst staat er geen Castro meer aan het roer. Een illustere onbekende, die niet eens meevocht in de Cubaanse revolutie van 1959, heeft de macht overgenomen. Wat hebben de Castro's na 60 jaar nagelaten? En hoe is het eiland er nu aan toe?

 

Dirk Tieleman en Lut Baten volgen het spoor van de revolutie en praten met Cubanen van allerlei slag en leeftijd. De ideeën van Fidel Castro worden levendig gehouden in het straatbeeld, maar de revolutie is voor velen al lang geschiedenis. Wie kan, verdient zijn brood in een nieuwe economie die vooral draait rond toerisme. Zij vormen een nieuwe klasse in een klasseloze samenleving. De jongeren willen vrij zijn in denken en doen, anderen zoeken hun heil in het buitenland.

 

Een ding verbindt hen: ze dragen allen het eiland in hun hart: ¡Viva Cuba!

 

Dirk Tieleman is journalist, reiziger en schrijver. Hij werkte voor radio en tv bij de VRT, reisde vele malen doorheen West-Azië en trok per motor dwars door de voormalige Sovjet-Unie. Vandaag reist hij nog steeds de wereld rond. Hij schreef boeken over de val van de Sovjet-Unie, de revolutie in Iran, de oorlog in Afghanistan en de opkomst van China. Meer informatie kan je vinden op cubatieleman.com.

 

Lut Baten is professor emeritus zakelijk Engels aan de KU Leuven. Ze reist al vijftien jaar op en af naar Cuba om er Engels als internationale taal voor wetenschap en technologie te introduceren aan de Cubaanse universiteiten. Dat doet ze in opdracht van de Vlaams Interuniversitaire Raad (VLIR).

 

woensdag, 10 oktober, 2018 - 20:30
De Kleine Johannes, Tiensestraat 17, 3000, Leuven, België

 

Bron: https://www.mo.be/boekvoorstelling-viva-cuba-60-jaar-na-datum-blikken-dirk-tieleman-en-lut-baten-terug-op-de-cubaanse?utm_campaign=emo&utm_medium=newsletter&utm_source=email