Debat Eeklo

20181201 Affiche

                             Meer info...

20181025 Klimaat

Information                Meer info...

HbH TinaTamara Facebook C 002clean

                                   Meer info

Logo Coord Blokkade kl

                                    Meer Info

Affiche C50

TTIP CETA

Meer info

flyer voorkant

Meer info

Delen van artikels

prikactie bnp paribas fortis gent

Prikactie BNP Paribas Fortis Gent


Op zaterdag 10 november, 100 jaar na het einde van de Eerste Wereldoorlog, is er tussen 10u00 en 12u00 een "stille" prikactie aan BNP Paribas Fortis in de Zonnestraat (Kouter) in Gent. We hebben folders voor voorbijgangers en klanten.

 

Uit een recent rapport blijkt dat BNP Paribas Fortis bijna 9 miljard dollar (of net geen 8 miljard euro) investeert in kernwapenproducenten. Hiermee is de bank de grootste investeerder onder banken actief in België.

 

Jawel, één eeuw na de moeder van alle oorlogen, wordt er nog steeds massaal geïnvesteerd in massavernietigingswapens! Ben je klant van BNP Paribas Fortis? Bezoek dan jouw agentschap en/of stuur ze een klachtenbrief. Zie model https://bankwijzer.be/nl/nieuws/2018/bnp-paribas-investeer-niet-in-de-bom/

 

Meer informatie vind je in het rapport "België, investeer niet in kernwapens" van de Belgische Coalitie tegen Kernwapens, FairFin en Bankwijzer.be: https://bit.ly/2Q7KQHC of in dit artikel op Knack.be

 

Deze actie kadert in een wereldwijde campagne van International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN), Nobelprijswinnaar voor de Vrede van 2017 met als doelstelling de geldkraan voor kernwapenproductie dicht te draaien. Wil je deelnemen aan de actie? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Praktisch

- Datum: zaterdag 10 november
- Plaats: BNP Paribas Fortis vestiging Zonnestraat 2, 9000 Gent
- Uur: 10 -12 uur
- Wil je deelnemen?: Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Meer info

 

Bron: https://www.vrede.be/prikactie-bnp-paribas-fortis-gent