Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Clash | Legalisering cannabis: pro of contra?


Inschrijven


Wanneer

do, 06/12/2018 - 20:00 - 22:00

Waar

Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

 

Prijzen

Standaardprijs - 5.00
Reductieprijs - 4.00
Sociale prijs - 2.50
Kansentarief UiTPAS Gent - 1.00


Code: 18AS5898

 

In Clash confronteren we twee tegengestelde opinies over een belangrijk maatschappelijk vraagstuk. Het debat krijgt vorm aan de hand van stellingen waar de twee gasten maar ook de deelnemers zich kunnen over uitspreken.

 

Drugs produceren, verdelen, verkopen en gebruiken: in België is het allemaal verboden. Ook cannabis valt onder onze - bijna honderd jaar oude - drugswet. Maar de stemmen om het geneeskundige en recreatieve gebruik van die softdrug toe te laten, klinken almaar luider. In Nederland is dit al langer het geval maar ook in zeven Amerikaanse staten, Canada en Uruguay is de verkoop en het gebruik van cannabis toegelaten. In ons land is criminoloog Tom Decorte een van de meest toonaangevende stemmen in het debat. Hij wijst er al jarenlang op dat repressieve aanpak van drugsgebruik niet werkt en pleit voor een gereguleerde verkoop van cannabis via non-profitorganisaties. Strafpleiter Walter Van Steenbrugge is het niet eens met deze visie. Legalisering zal volgens hem het ontradende effect helemaal doen verdwijnen en zet de deur wagenwijd open voor kwetsbare jongeren om een uitvlucht te zoeken in roesmiddelen. Welke argumenten kunnen jou het meest overtuigen of heb je zelf ook argumenten voor of tegen? Schrijf je dan zeker in voor dit actuele en relevante debat.

 

Praktische info

De activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook - lokaal: De blauwe vogel (-1).

Bereikbaarheid Bibliotheek De Krook https://www.vormingplusgent-eeklo.be/faq#n116993

 

Partners

Bibliotheek De Krook


Over de begeleiding

Walter Van Steenbrugge
Walter Van Steenbrugge is een Belgisch advocaat, auteur en strafpleiter.

 

Tom Decorte
Tom Decorte (1969) is professor criminologie aan de universiteit van Gent. Hij doet al jaren onderzoek naar druggebruik. Als expert durft hij controversiële standpunten innemen zoals zijn pleidooi voor de legalisering van cannabis.

 

Janusz Vanhellemont
Janusz Vanhellemont is educatief stafmedewerker bij Vormingplus Gent-Eeklo.

 

Bron: https://www.vormingplusgent-eeklo.be/clash-legalisering-cannabis-pro-contra