Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Op 2 maart 2019 bestaat Vrouwen in het Zwart Leuven 25 jaar.
Al 25 jaar houdt de groep wekelijks een stille wake voor het stadhuis van Leuven. Voor een rechtvaardige vrede, tegen oorlog militarisme, discriminatie, homofobie, racisme, onrechtvaardigheid en alle vormen van geweld, en ter ondersteuning van vrouwen in oorlogssituaties.

Voor deze 25ste verjaardag zal Vrouwen in ’t Zwart Leuven een extra stille wake houden op 2 maart, van 15 u tot 16 u, voor het Stadhuis van Leuven. De stadsbeiaardier zal van 15.30 u tot 16 u vredesliederen spelen.
Aan deze wake zullen ook activisten van andere vredesgroepen en vredessympathisanten deelnemen Er zullen bovendien ook een 10-tal internationale Women in Black deelnemen.

Van 16 u tot 18 u volgt een academische zitting in het stadhuis, waar verschillende nationale en internationale spreeksters het o.a. zullen hebben over de geschiedenis van Vrouwen in ’t Zwart, fascisme en nationalisme, Palestina en Israël, feminisme en geweldloos verzet, lesbiennes en feminisme in de vredesbeweging, hoe leren jonge vrouwen in zichzelf geloven en worden kansen gecreëerd in Bosnië.

Van 18 u tot 19 u is er een receptie, aangeboden door de Stad Leuven.

PRAKTISCH
zaterdag 2 maart 2019 - 15- 20 u stadhuis - Grote Markt Leuven
Meer info over Vrouwen in 't zwart-Women in black vindt u in bijlage. Perscontact : Nani Sneyers gsm nummer 0485 28 47 86 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

BIJLAGE

Wie zijn Vrouwen in ’t Zwart / Women in Black

Vrouwen in ‘t Zwart is een wereldwijd netwerk van vrouwen dat zich inzet voor een rechtvaardige vrede, tegen oorlog, militarisme, discriminatie, homofobie, racisme, onrechtvaardigheid en alle vormen van geweld.

Vrouwen in ’t Zwart staat voor geweldloze acties, die op geregelde tijden, in Leuven wekelijks, gehouden worden. Zij voeren actie door middel van “STILLE” wakes. Stilte kan véél luider en sterker klinken dan zoveel woorden die niet gehoord worden. Ze zijn gekleed in zwarte kleren als teken van rouw (traditionele vrouwenrol) voor alle slachtoffers van geweld, discriminatie, destructie van mensen en natuur. Maar bij deze feministische acties wordt het traditioneel passieve rouwen voor de oorlogsdoden, uitgebreid tot een krachtig verzet tegen de logica van oorlog en geweld...

Uitnodiging in PDF