GF debatten 2019
                                  Meer info

Def affiche 2019 1
                                Meer info

construction didentites multiples petit

190208 LEF KlimaatDefFRA                           Lire plus...

190208 LEF KlimaatDefNED                                 Meer info


Zij hadden hun redenen

Delen van artikels

5ae40fb5 99d0 40af 9c26 7dd5eb1a3957
19 maart:

Studiedag 'Racisme: over wonden en veerkracht'

Het boek ‘Racisme: over wonden en veerkracht’ van Naima Charkaoui, uitgegeven bij EPO, analyseert hoe racisme de gezondheid en de ontwikkeling schaadt. Het geeft wegwijzers om de veerkracht en weerbaarheid van slachtoffers te versterken. Tijdens de studiedag bekijken we wat het boek kan betekenen voor verschillende sectoren zoals de gezinsondersteuning, het onderwijs en de vrije tijd.

Ikrame Kastit begeleidt verschillende reflecties van onder meer Mohamed Barrie (Uit De Marge), Birsen Taspinar (psychologe, psychotherapeute en docente Gezinswetenschappen, Odisee), Hamid Riffi (Scheppersinstituut Mechelen) en Marius Dekeyser (Hand in Hand) over de impact van racisme.
Vervolgens is er keuze uit vier sessies. Zo gaat het Kenniscentrum Gezinswetenschappen van Odisee dieper in op racisme-ervaringen van ouders en kinderen. Tijdens de sessie 'Racisme in de vrije tijd' bekijken Ikrame Kastit en Mohamed Barrie (Uit De Marge) welke impact racisme heeft op kinderen en jongeren en hoe je daarmee in de vrije tijd aan de slag kunt gaan. Hand in Hand tegen racisme heeft het in de sessie 'Onze organisatie dekoloniseren' over het antiracismebeleid en het Minderhedenforum focust tot slot op de aanpak van racisme binnen het onderwijs.

Meer lezen en inschrijven kan via deze link.

Bron: https://mailchi.mp/df99bd24fe86/slotbeschouwingen-vn-kinderrechtencomit-memoranda-in-aanloop-naar-de-verkiezingen-n-ander-nieuws-over-kinderrechten?e=a6d85c3633#racisme