Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Dankjewel! Dankzij jou en alle anderen die tekenden, is de petitie een succes! Meer dan 5.000 mensen vroegen al aan de Vlaamse overheid om het klimaatgeld voor het oliebedrijf ExxonMobil te stoppen. Het nieuws werd ook opgenomen door onder andere De Morgen, De Standaard en De Tijd. En in De Zevende Dag gingen we uitleggen waarom een oliebedrijf geen klimaatgeld hoort te krijgen - alsof dat niet de logica zelf is.

 

We gaan door met de petitie tot 27 februari!

 

Waarom precies deze datum? Op 28 februari komen de milieuministers van de Europese Unie samen om het klimaatgeld voor grootverbruikers zoals ExxonMobil te bespreken. Voor ons land voert minister Joke Schauvliege het woord. We willen haar op voorhand de handtekeningen overhandigen met een duidelijke boodschap: geen klimaatgeld meer voor oliebedrijven en andere grote vervuilers! Gezinnen en ondernemingen die zich écht inspannen voor het klimaat verdienen zulke steun.

 

Het is hét moment om de regels aan te passen. We ijveren voor een systeem waarbij de vervuiler altijd betaalt. Zo'n systeem hoeft de industrie in ons land niet te benadelen als het ook geldt voor de import in de Europese Unie.

 

Vraag al je vrienden en kennissen om de petitie nog te ondertekenen via www.bondbeterleefmilieu.be/exxonmobil.

Alvast bedankt! Samen maken we de weg vrij voor echte oplossingen tegen klimaatverandering.

 

Meer weten?
• In het kader van het onderzoek naar klimaatgeld voor ExxonMobil legt Bond Beter Leefmilieu een tweede geldstroom bloot.
• FAQ - Waarom krijgt ExxonMobil energiesteun uit klimaatfonds?
• Schrijf je in op de Beleidsbabbel van BBL en wees als eerste op de hoogte van het laatste milieunieuws

 

Met vriendelijke groeten,

 

Mathias Bienstman
Beleidscoördinator Bond Beter Leefmilieu