Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

"Professionele onthaalouders en duidelijke kwaliteitseisen zijn noodzakelijk om de kinderopvang door onthaalouders duurzaam en degelijk te maken en houden." Dat staat in de visie op de 'gezinsopvang' die vandaag wordt gelanceerd door de werking voor onthaalouders bij de vakbond LBC-NVK (deel van het ACV). Aanleiding is de Dag van de Onthaalouder, morgen 12 oktober.

 

Het aantal onthaalouders verminderde in tien jaar tijd met méér dan 20%. Alleen al in de voorbije twee jaar hielden meer dan 500 onthaalouders het voor bekeken. En de dalende trend houdt aan. Er zijn nu nog maar een kleine 5.000 onthaalouders. Als dit zo doorgaat, zullen in Vlaanderen binnen afzienbare tijd nog maar bitter weinig kinderen worden opgevangen door onthaalouders.

 

De Vlaamse overheid had beloofd om het probleem aan te pakken en een 'strategische denk -en visieoefening' te maken. Maar die oefening is er nog altijd niet. Daarom heeft de LBC-NVK, de vakbond van de onthaalouders, zelf een visienota uitgewerkt.

"Onze vakbond pleit voor een gezinsopvang die duurzaam en kwaliteitsvol is", legt Fatiha Dahmani uit, de verantwoordelijke voor de sector van de kinderopvang bij de LBC-NVK. "Twee belangrijke voorwaarden moeten dan wel worden vervuld: professionele onthaalouders moeten aan een bepaald profiel beantwoorden, en de opvang moet ook rekening houden met kwaliteitsvoorwaarden."

 

Niet iedereen kan dit werk doen

 

Een duurzame gezinsopvang kan niet zonder professionele onthaalouders. Zonder bekwaamheidseisen lukt het niet. Er moet definitief komaf worden gemaakt met het idee dat zomaar iedereen andermans kinderen kan begeleiden.

 

Professionele kinderbegeleiders in de gezinsopvang werken niet in nepstatuten. Ze worden gewaardeerd en omkaderd, net zoals kinderbegeleiders in de kinderdagverblijven, leerkrachten, opvoeders. Dit is perfect mogelijk, getuige het project waarbij aan 120 onthaalouders een volwaardig werknemersstatuut werd gegeven.

 

"Dit project is heel positief geëvalueerd", onderstreept Dahmani. "De deelnemende onthaalouders waren dolgelukkig dat ze zich niet langer constant zorgen moesten maken over financiën, of over de vraag wat er met hen zou gebeuren bij ziekte. Als werknemer konden ze zich concentreren op hun échte werk: kinderen goed opvangen. Het project 'werknemersstatuut voor onthaalouders' moet heel dringend worden uitgebreid. Maar zolang niet alle onthaalouders kunnen genieten van een volwaardig werknemersstatuut wordt best ook het huidige, gebrekkige statuut verbeterd."

 

"Onze vakbondsvisie gaat ook uit van kwaliteitseisen voor de opvang, in het belang van de kinderen en hun pedagogische ontwikkeling. Er is geen kwaliteit zonder een goede norm voor het aantal kinderen per begeleider.

 

Norm van 4 kinderen

 

Vandaag zouden onthaalouders moeten streven naar een gemiddelde van 4 op te vangen kinderen per dag. Maximaal mogen er tegelijkertijd 8 kinderen tegelijkertijd aanwezig zijn in het huis van een onthaalouder. In werkelijkheid vangen heel wat onthaalouders permanent meer dan 4 kinderen op. Er is dus een constante overbezetting.

 

Heel wat onthaalouders stappen om financiële redenen noodgedwongen in dat systeem van overbezetting. Omdat hun huidige statuut nog altijd gebrekkig is. Zij vangen meer dan 4 kinderen om hun onkostenvergoeding op te krikken. LBC-NVK Onthaalouders wil niet wachten op de effecten op de lange termijn, niet voor de onthaalouders en ook niet voor de kinderen.

 

"De gezinsopvang zal haar pedagogische waarde verliezen als ze wordt beperkt tot louter babysit spelen", waarschuwt Dahmani. "Wij hopen dat onze visie zal worden gesteund door iedereen die de gezinsopvang een warm hart toedraagt. Binnenkort lanceren wij een actieplan om onze visie te realiseren."

 

Meer info vind je vanaf 12 oktober op www.onthaalouders.be