190208 LEF KlimaatDefFRA                           Lire plus...

190208 LEF KlimaatDefNED                                 Meer info


Klotejobs de schaduwzijde van de flexibiliteit

affiche klein 2019

Zij hadden hun redenen

FT 2019 Poster NL                            Lees meer...

tract manif 2 avril fr                           Plus d'infos

Tract manif 2 april NL                         Meer info

LES JOURNEES IMAGINE affiche                 brochure

AGE 14

HbH2019 RightsNow 001nl
                                 Meer info

Delen van artikels

Op maandag 19 februari 2018 ging er in Oostende een informatieavond door om CETA VRIJ OOSTENDE uit te roepen. Vanaf 19 uur kwam het publiek toe in de zaal The Corner op het Achturenplein te Oostende. In totaal waren er een vijftigtal aanwezigen.


Na twee werkvergaderingen van de kerngroep met 6 deelnemers, -ter voorbereiding van deze avond,- kregen we de logistieke steun van Peter en Aaron (vzw Curieus) Ze stonden in voor de technische begeleiding evenals de bediening aan de bar.


ROADBLOCK # 13 een jazzensemble uit Oostende bracht een aantal bekende nummers tussen de stukjes film en de tussenkomsten. De avond werd aan elkaar gepraat door Pol De Grave die de aanwezigen verwelkomende. Hij schetste het verloop van de avond.


Een eerste videospot gaf het gevaar van CETA weer. https://www.youtube.com/watch?v=JAilHup8DMQ

Vervolgens werd het woord gegeven aan Kitty Snieders van Greenpeace (CETA Expert) die ons de stand van zaken bracht in verband met de verschillende beleidsniveaus. Een tweede videospot zette CETA in beeld die draait om handel en niet geloofwaardigheid! https://www.youtube.com/watch?v=OKUM4DDn6UQ.


Tijd om het woord te geven aan Michel Vanhoorne (LEF) die ons de beweging ook vanuit een historisch perspectief schetste en daarna geïllustreerd werd door een derde videospot over de manifestatie tegen TTIP en CETA te Brussel op 20 september 2016. De avond werd beeindigd door de voorstelling van de petitie en de argumentatie van Ceta vrij Oostende.


Om af te sluiten, gaf men de micro aan de zaal, waaruit een aantal steunbetuigingen kwamen: Youssef Adelkader, de voorzitter van MARO ( adviesraad van en voor migranten te Oostende) benadrukte de rol van de diversiteit in deze actie, Johan Bultiauw van Hart boven Hard /Burgers op staand gaf zijn volle steun aan de actie, Vanessa Vens voorzitter van het OCMW in Oostende en tevens bekend Sp.a mandataris stelde in naam van de afdeling dat de Sp.a Oostende de petitieactie in Oostende zal steunen, Raf Verbeke stipte de nationale coördinatie aan van de verschillende initiatieven in België en nog paar andere tussenkomsten...


Nu is het wachten op de komst van het opblaasbaar Trojaans paard om de hele progressieve gemeenschap van Oostende te mobiliseren om tijdens de actie adressen en handtekeningen op te halen: 1% van de Oostendse bevolking is zowat een lijst 708 Oostendenaren boven de 16 jaar.


POL DE GRAVE, Oostende 6 maart 2018

Logo DWM

LEF/FGE - Videotheek


facebook-logo

3percent-300x165

201707 LEF TrojanTreaty

logo AdC

                                    Meer Info

Affiche C50

TTIP CETA

Meer info

flyer voorkant