affiche Vlos

                                 Meer info...

Pensioenroof

                                 Meer info

affiche24maart2018

                                  Meer info

75c0a1f9-9200-44f2-b905-9a83c05cf181

                                   Meer info:

Logo Coord Blokkade kl

                                    Meer Info

Affiche C50

TTIP CETA

Meer info

flyer voorkant

Meer info

Delen van artikels

De werknemers van ING reageerden zeker niet vrolijk toen ze vanochtend via de media vernamen dat er plannen zijn om het loon van Ralph Hamers, de 'ceo' van de groep, met meer dan 50% te verhogen. "Dit is toch de schaamte voorbij", zegt LBC-NVK-secretaris Herman Vanderhaegen. "Hoe kan je nu zo'n maatregel treffen terwijl het personeel in België en Nederland een zwaar herstructureringsplan voor de kiezen heeft gekregen? Een plan dat veel menselijk leed aanricht en werknemers onzeker maakt over hun professionele toekomst."

 

Bij ING gaan ze door een moeilijke transitieperiode. Er loopt een herstructureringsplan dat veel jobs vernietigt en zware sociale gevolgen heeft. "Gelukkig slaagden wij erin om een jaar geleden een sociaal plan af te sluiten", stelt Vanderhaegen. "Het is nu echter verbijsterend om te merken dat de top van ING niet het minste inlevingsvermogen kan opbrengen."

 

"Ooit was er op tv een programma met de titel 'Pak-de-poen-show'. Die term is blijkbaar nog altijd erg in de mode in de hoogste regionen bij ING. Al wie ethisch ondernemen hoog in het vaandel draagt, moet zich hierbij vragen stellen. De werknemers van ING verdienen betere en andere leidinggevenden."