Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Is de Universiteit van Gent ook een 'rechts nest'. Als je de opinies van Boudry en Tanghe leest - vluchtelingen zullen het % moslims gevoelig optrekken, Vlaanderen zal 20% moslims tellen, Brussel de helft, zijn zowat de grootste dwaasheden die in z'n opinie in DM te lezen zijn - zou je het wel eens gaan denken. Carl De Vos stevig in het midden. Het emeritaat van Rik Coolsaet is een serieuze aderlating, enigszins goed gemaakt door de toekenning van een ere-doctoraat aan de Amerikaanse professor van de Stanford Universiteit Martha Crenshaw op 15/09/2016 in Het Pand in Gent. 

Voor wie Het Pand betreedt is er een stevige 'religieuze ervaring' weggelegd. Het is een katholieke omgeving met Sacristie, Novicengang, Priorzaal, Kapittelzaal, Oude Infirmerie, Dormitoriumzaal enz als oriëntatiepunten. Misschien daarom de aversie van sommige verlichte geesten uit Gent tegen al wat religie is
Voor het eerst eens uitgenodigd voor zulk een ere-doctoraat en er naar toegegaan. Het ere-doctoraat sloot aan op de emiritaatsviering van Rik Coolsaet. Voldoende stof voor een BuG? De teksten opgevraagd bij de belangrijkste actoren. De laudatio van Rik Coolsaet volgt hieronder alsmede de toespraak van Bart Somers, beiden in het Engels. De toespraak van Somers was, zo waren de reacties, van groot maatschappelijk en actueel belang . De 'laudatio' van Carl De Vos in De afspraak van 16/09/2016 over de toespraak van Somers zal de interesse zeker gewekt hebben, maar wie zal de tekst(en) vinden, dus hier in deze BuG, langs een link in een apart document, deLaudatio van Rik Coolsaet en de Toespraak Bart Somers en verder in de tekst opgesmukt met enkele snapshots, om de gang van zaken en de sfeer bij zo'n toekenning weer te geven. 

Als de teksten van Freddy Mortier, vice-rector Gent nog toegestuurd worden zal deze als link toegevoegd worden. Voor het standpunt en de bijdrage van Professor Martha Crenshaw, zie het excellente verslag in Terzake van 15/09/2016, haar interview met de RUGent, op HLN met het VTM-interview en in De Morgen 16/09/2016.
Lees BuG 339 on-line
Naar laudatio Rik Coolsaet in de tekst met foto's
Naar toespraak Bart Somers in de tekst met foto's
Naar de uitsmijter over radicalisme en terrorisme in de culturele revolutie in China

Jan Hertogen, socioloog - 22 september 2016

www.npdata.be