Posterred Green Small FR.indd

construction didentites multiples petit

190208 LEF KlimaatDefFRA                           Lire plus...

190208 LEF KlimaatDefNED                                 Meer info


Zij hadden hun redenen

Delen van artikels

Feeding the Foodture: Soja & eiwittransitie

 

Tegen 2050 zullen we met 9 à 10 miljard mensen zijn. Hoe voorzien we al die mensen van voldoende eiwitrijke voeding op een duurzame manier?

 

Op 14 juni organiseert Rikolto (Vredeseilanden) samen met ILVO, Flanders' Food, Belgian Feed Association, Donau Soja, Eos, Alpro, KU Leuven (Sfere) en Wervel een inspirerend event hierover.

 

In de voormiddag focussen we op pistes voor meer duurzame soja in diervoeders. De piste met Europese soja krijgt bijzondere aandacht. Wat zijn de voordelen? Hoe pakken retailers dat aan? We gaan in op de implicaties voor Belgische supermarktketens en voedingsbedrijven als ze hiervoor zouden kiezen.

 

In de namiddag bekijken we het potentieel van soja en andere eiwitrijke gewassen voor menselijke voeding. Er zullen bijdragen zijn van verschillende inspirerende sprekers en een aantal bedrijven laten ons proeven van nieuwe producten.

 

Waar? Provinciehuis Leuven
Wanneer? 14 juni 2018
Kostprijs: Voormiddag: 40 euro (studenten en leden van Eos Tracé gratis) - Lunch: 10 euro - Namiddag: gratis.

 

Inschrijven via www.rikolto.be/nl/soja

 

donderdag, 14 juni, 2018 - 09:00
Provinciehuis, Provincieplein 1, 3000, Leuven, België

 

Bron: https://www.mo.be/feeding-foodture-soja-eiwittransitie?utm_campaign=emo&utm_medium=newsletter&utm_source=email