Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Tijdens het afgelopen zomerreces heeft de regering stilletjes geprobeerd om een reeks van bijzonder pijnlijke maatregelen erdoor te krijgen. Eén van deze maatregelen is een nieuwe poging om het stelsel van de opzegtermijnen voor bouwvakarbeiders te wijzigen.

 

Door middel van een bewust vage tekst probeert de regering weer een opening te creëren door te stellen dat er een oplossing zal gevonden worden voor het afwijkend stelsel van opzegtermijnen in de bouwsector, en dit met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2014. Er is evenwel heel veel onzekerheid over de exacte draagwijdte van deze tekst.

 

In de maand juni hadden de vakbonden al hun vastberadenheid getoond door hun weigering om terug te komen op het dossier van de opzegtermijnen. Wij hebben deze onjuiste discriminatie aangevochten en gelijk gehaald bij het Grondwettelijk Hof. Vandaag een nieuw afwijkend stelsel invoeren voor de bouwsector is zo goed als een nieuwe discriminatie in het leven roepen. Bovendien zal dit bekeken worden als een frontale aanval op de bouwvakarbeiders.

 

Het gemeenschappelijk vakbondsfront herinnert eraan dat het geen enkele wijziging van het stelsel m.b.t. de opzegtermijnen in de bouwsector zal aanvaarden. Bouwvakarbeiders zijn volwaardige werknemers, geen tweederangswerknemers.