image001

190208 LEF KlimaatDefFRA                           Lire plus...

190208 LEF KlimaatDefNED                                 Meer info


Zij hadden hun redenen

Delen van artikels

Het project 'The Empty Shop' van Curieus bracht al meer dan 70 000 euro op. In totaal 18 Empty Shops zorgen voor een massale opbrengst voor goede doelen.

 

72 324 euro. Dit gigantische bedrag hebben de vrijwilligers van Curieus aan verschillende goede doelen mogen schenken dankzij The Empty Shop.

 

The Empty Shop is een pop-up winkel met lege kasten en kale paspoppen, die we vullen met jouw kledinggiften. We starten elke ochtend met een lege winkel, en toveren hem elke dag opnieuw om tot de mooiste kledingboetiek. Mooi kleren aan fijne prijzen. En je steunt met je kooplust een goed doel. The Empty Shop werd eerder al met succes georganiseerd in o.a. São Paulo, Manchester, Barcelona ...

 

Na de allereerste Empty Shop à la Curieus op het Festival van de Gelijkheid 2016 werkte het enthousiasme zeer aanstekelijk. Verschillende Curieusgroepen van over heel Vlaanderen en Brussel sprongen ook op de kar. Allen organiseerden een Empty Shop met een eigen identiteit en bezorgden klanten de unieke geef-ervaring.

 

The Empty Shop opende 18 keer (tijdelijk) de deuren in Gent, Mechelen, Rotselaar, Anderlecht, Brugge, Hasselt, Gent – Oost, Borgerhout, Herent, Brussel, Oostende, Genk, Zottegem, Leuven, Vorst en Roeselare.

 

We steunden maar liefst 21 goede doelen! Ateljee, Hand in Hand, Sivi, Pleegzorg Oost - Vlaanderen, De Theatergarage, De Krone, Kleine K, Oostrem, De Wissel, De Boei, Babytheek, Sommos, Cooking with Abu, BrasDessus, QuartierWielsWijk, Hamac, Glek, Tejo, Hongersnood, Natuurpunt en Hangjongeren vzw. Als extraatje staken we maar liefst 8000 nieuwe frisse boompjes in de grond. Onze Empty Shop bos vind je terug in Eeeklo en Mechelen.

 

En het is nog niet gedaan. De plannen voor het najaar van 2018 liggen op tafel. We plannen nog Empty Shops in Harelbeke, Ieper en Vorst.

 

bd1c9822-3057-4053-bd1b-af62cf0021ea