Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

​FOD WASO
De ACOD voert actie in het huis van sociaal overleg

 

Door de aanslepende conflicten bij de FOD WASO, uitgerekend de FOD waarmee anderen proberen sociale conflicten op te lossen, zullen de personeelsleden donderdag 6 september 2018 actievoeren.

 

Door de aanhoudende besparingen moeten zowel de administratie als de sociaal controleurs met veel minder personeelsleden meer werk verrichten. De sociaal inspecteurs worden door verschillende instanties de hemel in greprezen voor hun werk onder ander tegen de strijd van sociale dumping.

 

Toch loopt het spaak door de personen die in de eerste plaats hun waardering zouden moeten uitspreken. Zo voelt het personeel geen waardering voor hun inzet door de voorzitter van de FOD WASO. Er is een manifest gebrek aan respect ten aanzien van het personeel. Voorts staan ook de vergoedingen van het personeel voortdurend onder druk, terwijl andere inspectiediensten (bv. de RSZ) hun voorwaarden wel kunnen behouden. En of dat alles nog niet genoeg is, staat het personeel nog moeilijke hervormingen te wachten.

 

Het personeel van de FOD WASO vraagt respect en de ACOD steunt die eis volledig. Daarom zal het personeel op donderdag 6 september om 10u30 aan het gebouw van de FOD symbolisch zijn overplaatsing aanvragen naar de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ). In de namiddag hebben de vakbonden een gesprek met minister Peeters gevraagd.