Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Vlaamse ambtenaren - Harmonisatie arbeidsvoorwaarden is onvoldoende voor de ACOD

 

De ACOD heeft unaniem beslist om het recent aangepaste voorstel van Vlaams minister Homans tot wijziging van het Vlaams Personeelsstatuut inzake harmonisatie van de arbeidsvoorwaarden voor statutair en contractueel personeel te verwerpen.

 

De ACOD beklemtoont dat harmonisatie van arbeidsvoorwaarden een goede zaak is. Een eenzijdige harmonisatie waarbij de statutair ambtenaren slechtere arbeidsvoorwaarden krijgen, kan niet.

 

De nu door de Vlaamse regering voorgestelde ontslagregeling wordt versoepeld. Iemand die op een loopbaan van 20 tot 40 jaar tweemaal negatief wordt geëvalueerd, kan ontslagen worden. Dit wil zeggen dat de politiek de onafhankelijkheid van de ambtenaar kan beïnvloeden! En dat de ambtenaar bij ontslag dan nog van slechtere voorwaarden zal 'genieten', is evenmin aanvaardbaar.

 

Bovendien vindt de ACOD dat het niet kan dat de leidend ambtenaar dient te beslissen dat een personeelslid na ziekte al dan niet deeltijds het werk mag hervatten. Hij is nog altijd niet gekwalificeerd als geneesheer.

 

De ACOD wil hierop inzetten tijdens het vervolgoverleg op 26 november op het kabinet van minister Homans.

 

Indien er geen gehoor wordt gegeven aan onze fundamentele opmerkingen, dan zullen we genoodzaakt zijn de tot op heden opgeschorte acties opnieuw te activeren.