190208 LEF KlimaatDefFRA                           Lire plus...

190208 LEF KlimaatDefNED                                 Meer info


Zij hadden hun redenen

Delen van artikels

affiches banner 900 tcm183 443355

De regering wil de werkloosheidsuitkeringen sneller doen dalen. Zo zouden werkzoekenden sneller en harder gestimuleerd worden in hun zoektocht naar werk én ook sneller een job vinden. Maar is dat wel zo?


Hoe is het eigenlijk om werkloos te zijn? Debby Blommaers en Joris De Letter zijn ervaringsdeskundigen. Allebei hebben ze tijd nodig gehad om hun plek op de arbeidsmarkt te heroveren. Hun verhaal toont aan dat het allemaal niet zo zwart-wit is als de regering denkt.


Op basis van de getuigenissen van Joris en Debby werkten we affiches uit samen met Netwerk tegen Armoede en Welzijnszorg.


Briefschrijfactie
Bovendien schreven al meer dan honderd leden een brief met daarin hun argument waarom het sneller doen dalen van de werkloosheidsuitkering geen goed idee is. Wil je zelf ook aan de slag? Schrijf dan deze modelbrief over, kies een argument dat voor jou van toepassing is en bezorg ons deze brief! Wij zorgen ervoor dat die bij de minister en de partijvoorzitters terechtkomt.

Bron en Meer info: https://www.acv-online.be/acv-online/Actueel/Campagnes/armoede-helpt-mensen-niet-sneller-aan-het-werk/armoede-helpt-mensen-niet-sneller-aan-het-werk.html