19.10.24 Welke toekomst voor de universitaire sociale voorzieningen                                  Meer info...

Salsa tegen de blokkade 25 10 191                                    Meer info

190208 LEF KlimaatDefFRA                           Lire plus...

190208 LEF KlimaatDefNED                                 Meer info


Zij hadden hun redenen

Delen van artikels

Milaan
In Milaan hebben zaterdag meer dan 200.000 mensen deelgenomen aan een betoging tegen racisme. Die betoging is een antwoord op het stijgend aantal gevallen van racistische agressies en op het beleid van minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini, leider van de uiterst-rechtse Lega. Een lichtpunt in de Italiaanse politieke duisternis.

De betoging was onder meer het werk van Pierfrancesco Majorino, ‘schepen van welfare’ in Milaan en mogelijk kandidaat van de ‘centrum-linkse’ PD. Politici van die partij waren prominent aanwezig op de betoging, maar er was nergens een symbool van enige partij te bespeuren. Meer dan duizend organisaties hadden tot deelname opgeroepen.

Iets meer dan een jaar geledne had een incident in Macerata, waarbij een sympathisant van de Lega op een groep Afrikanen had gevuurd, de aandacht op het groeiend racisme in Italië gevestigd. Sindsdien zijn er ongeveer dagelijks gevallen van racistische agressie, tot op de schoolbanken.

Milaan was vorige eeuw een tijdlang een bolwerk van de Lega Nord, toen nog een beweging voor de afscheiding van “Padania”, Noord-Italië. Salvini maakte er de Lega zonder Nord van als een “soevereinistische” nationale partij. Nu wordt Milaan bestuurd door een coalitie rond de PD die hier weerstand biedt aan de rechtse vloedgolf in het noorden.

Beppe Grillo, stichter van de Vijfsterrenbeweging, viel zondag uit tegen de betogers. Volgens hem is racisme in Italië nauwelijks een probleem…

Bron: http://www.uitpers.be/artikel/2019/03/03/milaan-massaal-racisme/

 

Logo DWM

LEF/FGE - Videotheek


facebook-logo

3percent-300x165

201707 LEF TrojanTreaty

logo AdC

                                    Meer Info

Affiche C50

TTIP CETA

Meer info

flyer voorkant