Afgelast

hands off assange banner 130x80 justice4assangeWEB

Inhuldiging Leuven

de lOxygene pour Cuba

Visual facebook

46E324B018E144D8B7E7637B856696D8

MYM insta

90519931 10221440679026334 122351656779120640 o

ea908743 d60e 421f 9715 698442c97e33

Delen van artikels

BRUSSEL, 19 april 2019 – Van 23 april tot 3 mei ontvangt WWF-België de partijvoorzitters van de Nederlandstalige en Franstalige politieke partijen in haar eigen studio. Tijdens een zg. ‘#Pandalive’ zal WWF hen interpelleren over de acties die zij van plan zijn te ondernemen om de klimaat- en milieuproblemen aan te pakken. Deze 30 minuten durende interviews worden live afgenomen en uitgezonden op het Facebook-account van WWF (Facebook Live).

De meerderheid van de Belgische kiezers maakt zich grote zorgen over de toestand van het klimaat. De Grote Ipsos Barometer van de VRT, Het Laatste Nieuws, Le Soir en RTL-TVI onthulde op 19 februari 2019 nog dat 80% van de Belgen "bezorgd" of "zeer bezorgd" is over het broeikaseffect. Meer dan 50% van de kiezers gaf ook aan milieukwesties te laten doorwegen in zijn stem bij de komende verkiezingen.

Het klimaatprobleem staat op de politieke agenda, maar biodiversiteit is grotendeels afwezig in politieke debatten en verklaringen, terwijl een planeet in goede gezondheid een absolute noodzaak is. Om biodiversiteit ook op de agenda te krijgen en burgers te helpen om duidelijker te zien welke voorstellen de partijen doen om het milieu te beschermen, organiseert WWF van 23 april tot 3 mei #PandaLives. Gedurende 30 minuten kunnen de voorzitters van alle democratische partijen hun plannen presenteren rond fossiele brandstoffen, geïmporteerde ontbossing, landbouw en biodiversiteit. De afgelopen maanden deed WWF voorstellen voor concrete actie tegen klimaatverandering. Ook publiceerde WWF twee studies die aanleiding gaven tot een breed debat over subsidies voor fossiele brandstoffen en geïmporteerde ontbossing.

Antoine Lebrun, directeur-generaal van WWF-België en Sofie Luyten, beleidsdirecteur van WWF-België, zullen elf vertegenwoordigers van Franstalige en Nederlandstalige politieke partijen interviewen over hun plannen. Tijdens de #PandaLives krijgen ook jongeren de kans om de politici te ondervragen. De interviews worden live uitgezonden op de Facebook-pagina van WWF-België (Facebook Live).

HET PROGRAMMA:

Tabel programma

Meer informatie:

  • Na de uitzending zijn de video's beschikbaar op onze website: www.wwf.be/elections2019
  • High Definition-video's zijn beschikbaar op aanvraag.

De federale, regionale en Europese verkiezingen van mei 2019 zullen de richting van onze regeringen bepalen voor de komende vijf jaar, een periode die essentieel wordt in de hervorming van onze samenleving. WWF wil de verkiezingscampagne gebruiken om biodiversiteit en klimaat op de politieke agenda van alle partijen te zetten. Om onze toekomstige regeringen te helpen, hebben we vier concrete beleidsacties vastgesteld: klimaatactie, beëindiging van de illegale handel in hout en dieren in het wild, ondersteuning van een gezonde landbouw voor mens en natuur en meer ruimte voor de natuur.
Voor meer informatie over de campagne: https://www.be/nl/campagnes/elections2019

Voor beeldmateriaal of interviews
Koen Stuyck | Pers Coördinator & woordvoerder | WWF Belgium | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 02 340 09 67 – 0499 70 86 41

Noot aan de redactie

  • U kan onze persberichten en rapporten terugvinden op https://www.wwf.be/pers
  • WWF is een van de grootste en meest ervaren onafhankelijke natuurbehoudsorganisaties ter wereld, actief in meer dan 100 landen en met meer dan 5 miljoen sympathisanten wereldwijd. Het doel van WWF is de generaties na ons een leefbare planeet na te laten. WWF zet zich in voor het behoud van soorten en hun leefomgeving: bossen, waterrijke gebieden en oceanen. Verder werkt WWF mee aan oplossingen voor de vervuiling en verspilling van natuurlijke hulpbronnen en de klimaatverandering.
  • Steun het werk van WWF en surf naar www.wwf.be.