Oktober affiche

invitation projection 25 septembre                                      Plus d'Info

190208 LEF KlimaatDefFRA                           Lire plus...

190208 LEF KlimaatDefNED                                 Meer info


Zij hadden hun redenen

Delen van artikels

Lieve Mensen,

Op de Vlaamse feestdag wordt Filip De Winter Voorzitter van ons Vlaams parlement. Werknemers aller kleuren, verenig u want alleen zo kunnen we de strijd winnen.

Als vakbonden strijden voor een minimumloon van 14€ per uur. Dan doen we dit voor alle werknemers. Ja. Ook voor die Poolse bouwvakkers die putten graven langs de weg.
Als vakbonden strijden voor de 1.500 euro pensioen. Dan doen we dat voor alle werknemers. Ja. Ook voor de Marokkaanse poetsvrouwen bij Volvo.
Als vakbonden strijden voor de 4-dagenweek. Dan doen we dit voor alle werknemers. Ja. Ook voor de Afrikaanse verpleegsters in onze ziekenhuizen.
Als vakbonden strijden voor een goede sociale verzekering voor wie ziek, werkloos of op pensioen is, dan doen we dit voor alle werknemers. Ja. Ook voor werknemers die werken en wonen in Wallonië of Brussel.

In België zijn we met meer dan 5 miljoen werknemers. Als die allen samen de vuist maken, dan is dit een sterke vuist. Het is deze vuist dat NV-a en het Vlaams belang willen breken. Daarom zaaien zij verdeeldheid onder werknemers. Want wat zij ook beweren, zij rijden voor de rijken. Voor de elite. Zij rijden niet voor de werknemers.

Het Vlaams Blok en NV-a komen op voor een paar duizend mensen in dit land. Voor zij die meer dan 1 miljoen€ bezitten. Voor zij die hun belastingen weigeren te betalen. Voor zij die onze sociale zekerheid verkrachten. Voor zij die onze lonen blokkeren. Voor zij die nooit genoeg hebben !

5 miljoen tegen een paar duizend rijke mensen…natuurlijk winnen de werknemers die strijd als ze die strijd samen voeren. Daarom zaaien partijen zoals het Vlaams Belang en de NV-a verdeeldheid onder de werkende klasse. Zij zaaien haat onder de werknemers. Zij doen dit met 1 doel. Onze sterke vuist neerhalen.

Waarom ? Omdat zij geen oplossingen willen voor de problemen van de werknemers. Zij willen geen 14 per uur minimum. Zij willen geen 1500 pensioen voor werknemers. Zij willen geen goede sociale zekerheid die werknemers beschermd tegen ziekte, werkloosheid of pensioen. Zij willen geen 4-dagenweek.

Die vuist van 5 miljoen werknemers. Dat is een sterk vuist. Daarom willen ze onze sterke vuist breken. Zij willen die breken. In individuele vuistjes. In vuistjes die uiteindelijk vingers worden. In vingers die zondebokken zoeken. Zondebokken. Niet onder de rijken maar wel onder de werkende klasse.

Maar ik kan jullie gerust stellen. En ik waarschuw het Vlaams belang en de Nv-a. Uw vakbond. De vakbonden zullen nooit in die val trappen. Onze statuten zijn duidelijk. Wij strijden voor de vooruitgang van alle werknemers. Oud, jong. Katholiek, moslim en vrijzinnig. Arbeiders, bedienden, ambtenaren en kaders. Mannen, vrouwen en transgenders. Blank en zwart.
Want alleen verenigd hebben we een sterk vuist ! De vuist van meer dan 5 miljoen werknemers.

Angeline Van Den Rijse
Voorzitter ABVV Oost-Vlaanderen/Algemene Centrale Oost-Vlaanderen

Bron: https://www.facebook.com/notes/algemene-centrale-oost-vlaanderen/laat-haat-onze-vuist-niet-breken/1742214432579050/

 

Logo DWM

LEF/FGE - Videotheek


facebook-logo

3percent-300x165

201707 LEF TrojanTreaty

logo AdC

                                    Meer Info

Affiche C50

TTIP CETA

Meer info

flyer voorkant