Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Het is warm in Vlaanderen. Héél warm. En dat is helaas geen goed nieuws. Zware hittegolven maken meer slachtoffers dan het Belgische wegverkeer. Bovendien hebben ze nefaste gevolgen voor de Vlaamse flora en fauna. Maar één ding kan daar verandering in brengen!

Meer bomen en groen. Het milderende effect van bomen op het microklimaat is wetenschappelijk vastgesteld. Volgens experts kunnen zes miljoen bomen - naast een betere bescherming van het bestaande groen - de ecologische situatie in Vlaanderen een pak rooskleuriger maken, voor mens, dier en natuur.

En nu hebben we de kans om de volgende Vlaamse regering op te roepen om dit een prioriteit te maken in hun regeerakkoord. Daarom zetten wij onze schouders onder de oproep van BOS+ aan de volgende Vlaamse regering om zo snel mogelijk werk te maken van een grootschalige vergroening van steden en dorpen.

Laten we hen tonen wat de Vlaamse burgers belangrijk vinden en hen helpen bij het bepalen van hun prioriteiten. Als we met honderdduizenden mensen deze petitie tekenen, dan zullen ze ons niet kunnen negeren. Samen met BOS+ zullen we ervoor zorgen dat onze stemmen op hun kabinet terechtkomen.

Teken nu en deel dit met iedereen!