logo                                 Meer info...

Zij hadden hun redenen

190208 LEF KlimaatDefFRA                           Lire plus...

190208 LEF KlimaatDefNED                                 Meer info


Delen van artikels

Persreactie Bond Beter Leefmilieu en Greenpeace Op de camping van Pukkelpop werden donderdagnacht jongeren die opkomen voor het klimaat belaagd. Milieuorganisaties Bond Beter Leefmilieu en Greenpeace roepen iedereen op om intimidatie, bedreigingen en geweld te veroordelen: elke jongere moet zich veilig kunnen voelen, ook als ze zich maatschappelijk engageren.

Mathias Bienstman van Bond Beter Leefmilieu: "Het beledigen, bedreigen en molesteren van jongeren is onaanvaardbaar. Elke jongere moet zich veilig kunnen voelen, ook op de festivalweide, ook op sociale media. Jongeren die zich maatschappelijk engageren, moeten we extra koesteren en beschermen: ze stellen zich immers bijzonder kwetsbaar op. Dit onaanvaardbare gedrag moet onmiddellijk stoppen. We vragen aan politici, maar ook aan ouders, broers en zussen, vrienden van jongeren, leerkrachten, sportcoaches… om intimidatie, bedreigingen, geweld en haat ondubbelzinnig te veroordelen."

Joeri Thijs van Greenpeace: "De afgelopen dagen is het duidelijker geworden dat er waarschijnlijk strafbare feiten zijn gepleegd. De milieubeweging biedt de slachtoffers van mogelijk strafbare feiten ondersteuning aan als ze juridische stappen zetten. We verwachten van politici in een democratische samenleving dat ze het recht op vrije meningsuiting hoog in het vaandel dragen en de intimidatie van klimaatjongeren ondubbelzinnig veroordelen."

naamloos 1

logoDWM
          BLOG - Artikelen

Logo DWM

LEF/FGE - Videotheek


facebook-logo

3percent-300x165

201707 LEF TrojanTreaty

logo AdC

                                    Meer Info

StopBlokkage

Affiche C50