de lOxygene pour Cuba

Visual facebook

46E324B018E144D8B7E7637B856696D8

MYM insta

90519931 10221440679026334 122351656779120640 o

image002

ea908743 d60e 421f 9715 698442c97e33

Delen van artikels

Vraag scholen om op 26 september de klimaatnoodtoestand uit te roepen!

Johanna vandenbussche stuurt ons een mailtje van mij, vanuit haar nieuwe HOEDANIGHEID! Want ja, ik ben nu een Teacher for Climate! Graag wil ze ons op de hoogte brengen van een actie waar Teachers for Climate hun schouders onder zetten, en waar eigenlijk iedereen aan kan meedoen : nl ' Declare the climate emergency at your school! '.

De laatste tijd zijn er steeds meer steden overal ter wereld die de klimaatnoodtoestand uitroepen, waarmee ze eigenlijk tonen dat ze niet meer willen wachten op hun regeringen en zelf actie willen ondernemen.
Reeds 800 steden overal ter wereld hebben dit al gedaan en daar zitten héél belangrijke steden bij zoals New York, Milaan, Amsterdam, Sydney en ook Koekelberg!
Als je de klimaatnoodtoestand uitroept dan verbind je jezelf als stad ertoe om alles te doen wat mogelijk is om tegen 2050 volledig klimaatneutraal te worden en dus een nul-CO2-uitstoot te hebben.
Op deze manier zijn er steeds meer steden en staten die bijvoorbeeld Trump zijn beleid compleet omzeilen en wél proberen de klimaatdoelstellingen te behalen.

Nu is het ook mogelijk voor SCHOLEN om de klimaatnoodtoestand uit te roepen. Daarbij belooft een school om zelf TIEN klimaatacties te ondernemen zoals bijvoorbeeld : meer lessen over het klimaat op school, een moestuin aanleggen voor de leerlingen, bomen planten, een brief schrijven naar politici met de vraag meer klimaatmaatregelen te nemen, een mailtje schrijven naar de bank met de vraag om niet meer te investeren in fossiele brandstoffen enz....

Dit uitroepen van de klimaatnoodtoestand is eigenlijk héél krachtig, want tegelijkertijd doe je als school aan bewustwording, maar je onderneemt ook actie en je wordt tegelijkertijd deel van de oplossing!

Nu willen Teachers for Climate graag, dat er op 26 SEPTEMBER zoveel mogelijk scholen de klimaatnoodtoestand uitroepen en zich dan ook registreren op een wereldkaart, te vinden op de website van Cedamia Org.

Leerlingen, leerkrachten, ouders, grootouders, tantes, nonkels, kinderen, leerlingen en studenten kunnen nu ook via een eenvoudige knop brieven versturen naar scholen met de vraag de klimaatnoodtoestand uit te roepen zodat scholen weten dat niet alleen kinderen bezorgd zijn over hun toekomst, maar ook hun ouders, grootouders enz...

Op onderstaande link kan je zo'n brief sturen naar je eigen school of de school van je kind of kleinkind enz... ( je tikt in het venstertje de beginletters in van een school naar keuze, en de brief wordt naar die school verzonden). Je kan in de brief ook nog zaken toevoegen : vb ik ben de ouder van Prutske Soulasie en ik zou zo graag hebben dat jullie als school...
Mochten jullie een neiging voelen om daaraan mee te doen, zou dat wel tof zijn!

https://brieven.teachersforclimate.be

Dus gewoon een mailtje sturen naar een school met de vraag de klimaatnoodtoestand uit te roepen. Dat doet iets met een school, als ze voelen dat andere mensen ook ongerust worden... Dat weet ik zelf als leerkracht.... Als scholen voelen dat ook ouders ongerust worden en grootouders of tantes of nonkels van leerlingen...en dat is ook de realiteit, dan gaan scholen misschien vlugger eens kijken naar deze actie en er ook aan deelnemen.

Dus kijk, enorm veel dank voor jullie aandacht!
Veel liefs en groetjes!
Joke/ Johanna

Hieronder wat meer info over de mogelijke acties die scholen dan kunnen ondernemen als ze de klimaatnoodtoestand uitroepen.

ACTION WEEK 20-27 Sept

Les places étant limitées, n’attendez plus pour vous inscrire en envoyant un mail à l’adresse Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – Facebook

Source: http://www.liguedh.be/la-videosurveillance-dans-lespace-public-a-bruxelles/