19.10.24 Welke toekomst voor de universitaire sociale voorzieningen                                  Meer info...

Salsa tegen de blokkade 25 10 191                                    Meer info

Oktober affiche

190208 LEF KlimaatDefFRA                           Lire plus...

190208 LEF KlimaatDefNED                                 Meer info


Zij hadden hun redenen

Delen van artikels


Bij de lagekostenmaatschappij Ryanair organiseren de vakbonden op vrijdag 27 september 2019 een Europese actiedag. "Wij stellen vast dat de directie van Ryanair een agressief personeelsbeleid blijft voeren", zegt Hans Elsen, secretaris bij de vakbond ACV Puls.

"In het zuiden van Europa wil het bedrijf 1.200 werknemers aan de deur zetten zonder ernstig overleg. En ze blijven gewoon aanwerven om die mensen te kunnen vervangen. De actiedag is hard nodig om de collega's in Zuid-Europa te steunen".
In België zijn de vakbonden ACV Puls en CNE, allebei deel van het ACV, nauw betrokken bij de strijd voor de rechten van alle werknemers van Ryanair.
"De stakingen in de zomer van 2018 hebben tot betere werkomstandigheden geleid in sommige Europese landen", zeggen ACV Puls en CNE. "Maar in heel wat andere landen blijft de toestand rampzalig voor het personeel. Wij vinden het belangrijk dat alle werknemers van Ryanair zich solidair opstellen en samenwerken om de onderneming te dwingen haar verantwoordelijkheid ernstig te nemen".
De werknemers in België en andere landen willen de sociale strijd niet staken zolang Ryanair het vertikt om in alle landen waar het actief is faire arbeidsvoorwaarden te bieden en de lokale arbeidswetgeving na te leven.

Hans Elsen, secretaris bij ACV Puls

Logo DWM

LEF/FGE - Videotheek


facebook-logo

3percent-300x165

201707 LEF TrojanTreaty

logo AdC

                                    Meer Info

Affiche C50

TTIP CETA

Meer info

flyer voorkant