Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Op vrijdag 4 oktober roept de Franciscaanse familie in Vlaanderen met de steun van de Belgische bisschoppenconferentie en de Moslimexecutieve iedereen wereldwijd op een teken van vrede te geven. Om 14u, bij het begin van het islamitisch vrijdaggebed, zullen op al meer dan 300 plekken in binnen- en buitenland de klokken luiden als een oproep tot verzoening en verbroedering.

De actie, FranciscanCall4Peace, herdenkt op de feestdag van de Heilige Franciscus van Assisi een bijzondere ontmoeting van 800 jaar geleden.

In september 1219, in volle kruistochtentijd, trok Franciscus vanuit het kruisvaarderskamp in Damietta blootvoets en ongewapend de sultan van Egypte tegemoet. Hij wilde met hem spreken! Door Franciscus gastvrij te ontvangen doorbrak moslimsultan Malek Al-Kamil het heersende vijandsbeeld. Te midden van het oorlogsgeweld kwam het tot een vredevolle ontmoeting tussen beide mannen.

Ook in onze tijd is er nood aan bruggenbouwers, aan mensen die elkaar de hand reiken. In heel het land zullen op vrijdag 4 oktober om 14u de kathedrale klokken luiden. Al meer dan 300 kerken, parochies, scholen, … in 16 verschillende landen tekenden in op het initiatief via de website. In de deelnemende moskeeën zullen imams in hun vrijdagpreek naar de ontmoeting verwijzen.

In verschillende steden ontmoeten christenen, moslims én alle mensen van goede wil elkaar. In Antwerpen zal na een getuigenis van Mohamed El Bachiri om 15u30 de officiële inwijding van de Vredesklok plaatsvinden in de tuin van Pax Christi. In Leuven zal om 15u het beiaardstuk ‘St. Francis’ trial’ dat speciaal ter gelegenheid van de actie door Jo Coenen werd gecomponeerd, uitgevoerd worden op de universiteitsbeiaard. De volledige programma’s van de acties in Antwerpen en Leuven vind je in bijlage. Iedereen van harte welkom!

FranciscanCall4Peace is een gezamenlijk initiatief van ‘TAU-Franciscaanse spiritualiteit vandaag’ en KaVIS. De actie wordt ondersteund door o.m. Pax Christi Vlaanderen en Orbit vzw.

FranciscanCall4Peace
Website
franciscancall4peace.org
Facebook franciscancall4peace