Schrikkelwake

87288568 3262539597094800 7364765595671199744 o

Artboard 1 1001                              Meer info...

flyer wvm 2020

logo                                 Meer info...

HAD 2020 Banner                                 More info...

Campagnebeeld EPD 2020 2MB                           Meer info...

Affiche NLDS Belgie 2020 lage kwaliteit

Delen van artikels

Nieuw onderzoek toont aan dat invloedrijke netwerken van klimaatontkenners en extreemrechtse figuren in een hogere versnelling geschakeld zijn -- ze verspreiden giftige leugens over de dappere jonge mensen die miljoenen van ons geïnspireerd hebben om de straat op te gaan.

Van insinuaties dat ze marionetten zijn die gefinancierd worden door miljardairs, tot geruchten dat ze “gebrainwasht” en “gebruikt” worden -- mensen overal worden momenteel overspoeld door desinformatie over deze moedige klimaatjongeren. Het is maar één voorbeeld van de vele manieren waarop extreemrechts sociale media benut om hun leugens te verspreiden en maatschappijkritische stemmen te doen verstommen.

Maar we hebben een *FANTASTISCHE* manier gevonden om hen te verslaan …

Een klein Europees onderzoeksteam van Avaaz heeft desinformatienetwerken onthuld die verantwoordelijk waren voor 3 MILJARD views in amper een jaar tijd. We hebben het overal in de media bekendgemaakt en aan Facebook gemeld. Enkele dagen later heeft Facebook de netwerken verwijderd! Dit onderzoek was gericht op amper zes landen in Europa -- nu moeten we het wereldwijd lanceren!

Als we allemaal een bijdrage doen, dan kunnen we urgente onderzoeken lanceren naar de grootste desinformatienetwerken die leugens en haat verspreiden -- over onderwerpen van klimaatverandering tot vluchtelingen. Onze beweging is een drijvende kracht in de wereldwijde strijd tegen deze giftige leugens; en als we voldoende inzamelen, dan kunnen we het team uitbreiden en meteen aan de slag gaan!

Onze prachtige aarde balanceert al op de rand en overal ter wereld gaan mensen de straat om op haar te redden. Maar dat zal niet lukken als onze mensen verdeeld worden door extreemrechtse leugens -- doe dus nu een bijdrage zodat we alles op alles kunnen zetten om de waarheid en onze planeet te verdedigen:

IK DONEER € 2

IK DONEER € 4

IK DONEER € 8

IK DONEER € 16

IK DONEER € 32

ANDER BEDRAG

Honderden miljoenen burgers, van Brazilië tot de Filipijnen, van de VS tot Italië, worden bestookt met extreemrechts nepnieuws op Facebook, YouTube en WhatsApp. De beste manier waarop we het een halt kunnen toeroepen is door de grootschalige netwerken die gecoördineerd desinformatie rondstrooien te onderzoeken en hen neer te halen.

De recente aanvallen op de klimaatbeweging en de wetenschap komen regelrecht uit het draaiboek voor extreemrechtse desinformatie. 97% van de klimaatwetenschappers is het erover eens dat klimaatverandering echt is en veroorzaakt wordt door de mensheid. Maar trollen nemen momenteel een loopje met de feiten en halen degenen die de waarheid het luidst verkondigen door het slijk.

En het draait niet alleen om klimaatverandering. Ons onderzoek in Europa heeft aangetoond dat deze netwerken leugens rondstrooien over bijna elk onderwerp dat mensen tegen elkaar kan opzetten. We weten hoe we deze bedreigingen het hoofd kunnen bieden -- maar we moeten het groots aanpakken, en snel. Als we voldoende geld inzamelen, dan kunnen we:

  • Ons onderzoeksteam uitbreiden om de trollenlegers te ontmantelen en anderen op te leiden omtrent het opsporen en melden van desinformatie;
  • Urgente onderzoeken over de hele wereld lanceren om onze planeet en onze democratieën te beschermen;
  • Socialemediabedrijven onder druk zetten om het probleem aan te pakken en overheden oproepen om regels op te stellen;
  • Een wereldwijd pleitbezorgingsteam oprichten dat krachtige rapporten uitbrengt en onze bevindingen overal in de media verspreidt om de bevolking te waarschuwen.

Het leven op aarde redden lukt alleen als we allemaal samenkomen, maar deze aanval op de waarheid drijft ons net uit elkaar. Het zou een doodvonnis voor onze planeet kunnen zijn -- doneer nu zodat we de tegenaanval kunnen inzetten en winnen, voor onze kinderen en voor onze toekomst:

IK DONEER € 2

IK DONEER € 4

IK DONEER € 8

IK DONEER € 16

IK DONEER € 32

ANDER BEDRAG

De Avaaz-gemeenschap heeft al zoveel gedaan om het leven in al zijn vormen te beschermen. We hebben tienduizenden hectare natuurgebied opgekocht en er beschermd gebied van gemaakt, geholpen om het klimaatakkoord van Parijs waar te maken en inheemse volkeren gesteund die opkomen voor hun land. Nu is het tijd voor iets anders -- opstaan voor de waarheid, en onze democratieën en onze planeet beschermen tegen de leugens die hun ondergang kunnen betekenen.

Met hoop, liefde en vastberadenheid,

Marigona, Bert, Sofia, Christoph, Camille, Francesco, Flora en de rest van het Avaaz-team

PS - Misschien is dit je allereerste donatie aan onze beweging. En wat een eerste donatie! Wist je dat Avaaz volledig gefinancierd wordt met kleine donaties van leden zoals jij? Daardoor kunnen we volledig onafhankelijk, alert en doeltreffend zijn. Sluit je aan bij meer dan 1 miljoen mensen die gedoneerd hebben om Avaaz een ware kracht voor het goede op aarde te maken.

Meer informatie (in het Engels):

Right-wing media launch unhinged attacks on Greta Thunberg (Media Matters)
https://www.mediamatters.org/dinesh-dsouza/right-wing-media-launch-unhinged-attacks-greta-thunberg

Attacks on Greta Thunberg Come from a Coordinated Network of Climate Change Deniers (Teen Vogue)
https://www.teenvogue.com/story/attacks-greta-thunberg-climate-deniers

Hoaxes about Greta Thunberg go after her family, image and activism. But why? (Poynter)
https://www.poynter.org/fact-checking/2019/hoaxes-about-greta-thunberg-go-after-her-family-image-and-activism-but-why/

Climate deniers get more media play than scientists: study (France 24)
https://www.france24.com/en/20190813-climate-deniers-get-more-media-play-than-scientists-study

Far-right Facebook groups 'spreading hate to millions in Europe' (The Guardian)
https://www.theguardian.com/world/2019/may/22/far-right-facebook-groups-spreading-hate-to-millions-in-europe

Landmark UN report warns sea levels will rise faster than projected by 2100 (CNN)
https://edition.cnn.com/2019/09/25/world/un-ipcc-report-oceans-and-ice-climate-change/index.html

naamloos 1

logoDWM
          BLOG - Artikelen

Logo DWM

LEF/FGE - Videotheek


facebook-logo

3percent-300x165

201707 LEF TrojanTreaty

logo AdC

                                    Meer Info

StopBlokkage

Affiche C50