Artboard 1 1001                              Meer info...

logo                                 Meer info...

Delen van artikels

Herdenking van de Perzische Diva Hayedeh – Gent 18 januari 2020

Na de ïslamitische" revolutie van 1979 in Iran kregen de vrouwen niet alleen een stadiumverbod maar ze mochten ook niet langer in het publiek zingen. Via deze avond zetten we de strijd van de rebelse stemmen van de dappere Iraanse zangeressen zoals Diva Haydeh in de kijker.

Zoals de maker van de documentaire over Diva Haydeh, Pejman Akbarzadeh het zegt: "Het is jammer dat er geen organisatie zoals FIFA bestaat die het huidig regime in Iran onder druk zet om het zangverbod voor vrouwen op te heffen".
Ik zelf ben echter van mening dat hypocriete organisaties zoals de FIFA twee keer niets betekenen voor vrouwen die onderdrukt worden waar ook in de wereld, zolang ze hun eigen belangen voorop stellen en niet principeel handelen.
Ten slotte ik geloof er van harte in dat elke vrouwenstrijd, waar ook in de wereld door de vrouwen zelf werd en zal worden verzilverd. Als het aan de patriachaat afhangt zullen wij vrouwen lang moeten wachten op onze gelijke rechten op alle aspecten van sociaal leven, zelfs om veilig en gelijk als mannen te mogen plassen.
Meer uitleg over de inhoud van de avond vinden jullie via deze link of lager deze brief.

Link op facebook: https://www.facebook.com/events/728210160944036/?active_tab=abou
Link van A3-affiche: https://drive.google.com/file/d/1SNUHF_OzMIaU_luwQuCHgxb2gW6fX9Pa/view

naamloos 1

logoDWM
          BLOG - Artikelen

Logo DWM

LEF/FGE - Videotheek


facebook-logo

3percent-300x165

201707 LEF TrojanTreaty

logo AdC

                                    Meer Info

StopBlokkage

Affiche C50